27 oktober 2013

Familjehelg och en bättre sportvecka

Tilda och Erkan på Djurgården
Mamma och Pappa
Inledningsvis en kort rapport, eller snarare en liten sammanfattning, av den gångna veckans sport. Man skulle snabbt och lätt kunna säga att den var helt tvärtom jämfört med den förra. Philadelphia Flyers vann sina båda matcher, Brynäs vann sina båda matcher (varav den ena med besked uppe i Skellefteå), Köping Hockey vann sin onsdagsmatch men förlorade sin söndagsmatch. Som sagt precis upp och ner, bak och fram.

I fredags kväll var jag medbjuden som gäst i sällskapet Munskänkarna som samlas en gång i månaden för att prova viner och diskutera kring detta ämne. Temat för denna provning var dessertviner och det bjöds även på ett urval av desserter till de fem utvalda vinerna. En bonus var att jag dessutom vann en flaska Nederburg på ett lotteri. Lyckat! En mycket trevlig kväll där jag lärde mig några nya intressanta fakta om vin.

Isbrytaren Sankt Erik
Stockholm stod sedan på programmet för resten av helgen och vi hämtade upp min yngsta syster Tilda och hennes pojkvän Erkan i Solna för att tillsammans ta oss ut på Djurgården för lunch. Därute var vi inte ensamma men det hade vi kanske inte räknat med heller. Efter ett envist sökande av parkeringsplats hittade vi till slut en plätt att ställa bilen på så att vi i lugn och ro kunde inta en god lunch, promenera en sväng och sedan avsluta med en kaffe. Sen bar det av till Liljeholmen hem till Jossan och Amir för att tillsammans med dem käka god mat på restaurang och umgås hela kvällen. Mycket gott, mycket trevligt!

Jossan och Amir
Det blir en kort paus i ledigheten i början på november när jag flyger till Finland några dagar för att utbilda mig vidare i Consiliums ECDIS-system. Ska bli skoj. Har för övrigt redan fått flygbiljetterna för påmönstringen i Da Nang, Vietnam. Flyger från Arlanda den 18 november med Thai Air till Bangkok för vidare transport till Da Nang via Ho Chi Minh City.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar