21 oktober 2013

Whiskyprovning och eländig sportvecka

Mackyra-provning i Köping
För 1.5 vecka sedan så var jag och pappa på Whiskyprovning på Bishop Arms här i Köping dit det hade anlänt en representant från Mackmyra som körde denna specialprovning. Under provningen fick vi smaka oss igenom de olika recept och varianter som Mackmyra har till grund för den som vill köpa sitt eget 30-litersfat hos dem. De är ju inte dumma, först häller de i deltagarna 6 olika prover vardera med en alkoholproent väl över 50 och sedan sticker de olika erbjudanden under snoken på oss. Inte kunde vi stå emot heller, vi köpte inte något eget fat men väl en låda av den första 10-åriga Mackmyran som kommer att släppas lagom till nästa jul.

På Mackmyras hemsida går att läsa följande: "Whiskyn har legat nio år på 200-litersfat och väntar nu på sitt sista år i first fill quarter casks. Det färdiga resultatet får toner av mjuk kola och vanilj i samklang med fin frukt, citrus och päron." Den kommer heller inte att säljas på systembolaget till att börja med så det blir en kul grej med en unik touch.

Köpings Ishall
Det var en hel del sport förra veckan och tisdags satt jag bänkad framför TV:n hela kvällen och natten när först Brynäs gästade Frölunda, Sverige tog sig an Tyskland i Fotboll och Philadelphia tog emot Vancouver hemma i Wells Fargo Center. Inget, och jag upprepar INGET, av de lag jag höll på lyckades vinna den gången. När det sedan blev dags för rafflande hockeyderby i Köpings Ishall där Köping Hockey tog emot gästande Arboga fanns jag, Kent och 797 andra i publiken i en fullsatt hall. Inte heller här var resultatet med oss. I torsdags tog Brynäs emot MoDo hemma och åkte på ännu en förlust i full tid, totalt sett den andra den här säsongen men vad som mer oroväckande är också den andra den veckan. Samma natt fick Philadelphia återigen stryk, denna gång mot Pittsburg, men jag satt inte uppe och såg den matchen live utan nöjde mig med reprisen följande förmiddag. Det sista hoppet för att denna negativa sportvecka skulle få ett någorlunda ljust slut sattes till söndagen då jag var på plats i Bombardier Arena tillsammans med Malin och Albin för att se VästeråsIrsta vinna över H65 Höör...men så blev inte fallet utan ytterligare ett nederlag kunde skrivas in i protokollet. Slutligen kunde jag äntligen få jubla lite när rapporterna nådde mig att Köping Hockey hade kört över Åmål på bortaplan. Tack Köping för detta och jag är nu hoppfull om att den här veckan kan bjuda på betydligt positivare sportresultat ur min synvinkel sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar