23 november 2013

Bland containerfartyg och styckegodsare

Lasthantering i Da Nang Port

Vietnam DA NANG, KAJPLATS #4, VIETNAM
2013-11-23, kl 11:30 svensk tid


Det är inte fullt alla hamnar som har stora pampiga kryssningsterminaler utan emellanåt hamnar man i en helt vanlig hamn med helt vanliga handelsfartyg. Lite kul kan jag tycka som gärna skådar och analyserar allehanda flytetyg. Som till exempel här i Da Nang idag sker det containerhantering på vår ena sida, lossning av järnskrot på den andra och ett stycke bort ser man någon form av säckat gods som lossas från däck (bilden ovan).

Vädret här i Da Nang har varit bättre än väntat, det var regnskurar och mörka moln under ankomsten men sen sprack det upp och blev riktigt soligt och fint under resten av dagen. Nu stundar snart avgång men den är jag inte inblandad i utan 2:e styrman Viktor tar den och jag går på min vakt klockan 21 ikväll för två timmars båtkörning. Fram till dess tänkte jag spendera tiden med att duscha, byta om till kvällsuniform och sedan köra rapportering i underhållssystemet AMOS.

Så mycket annat har jag inte att rapportera härifrån Vietnam än utan konstaterar slutligen att det i morgon är en månad till julafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar