17 november 2013

Telekommunikation i utlandet

http://www.holidayphone.se
I morgon går tåget, detta är alltså ledighetens sista kväll. Från Arlanda bär det sedan av med Thai Air till Bangkok vidare till Da Nang via Ho Chi Minh City. Ännu en lång flygresa alltså och åtskilliga timmars resande innan jag kommer fram. Så är det dock när man har långt till jobbet, som tur är behöver man inte göra dessa resor varje dag, när jag väl är ombord så har jag bara några meter från bostaden till kontoret.

Jag läste ett test i tidningen M3 som handlade om ett bolag som förmedlar SIM-kort för olika länder, ett smidigt alternativ när man ska ut och resa men samtidigt vill ringa och surfa till ett överkomligt pris. Holidayphone.se heter sajten där man beställer sitt startpaket som består av ett SIM-kort i valfritt format för det land man ska resa till. När man lämnar landet vidarekopplar man sin telefon till ett 08-nummer som man får från Holidayphone. De sköter sedan så att samtalet vidarebefordras till det nya utländska numret. Så det enda vänner och bekanta hemmavid behöver komma ihåg är ens ordinarie mobilnummer. Gratis vidarekoppling ingår för 1 timmas samtalstid men mer tid kan köpas till i samband med beställningen av startpaketet.

Fördelen som jag ser det är inte priset, för det skulle säkert bli billigare att ut och köpa ett SIM-kort på plats, utan just den servicen att ha SIM-kortet med sig redan från resans början och direkt kunna sätta in i telefonen när man kommer fram. Lite gratis samtalstid för inkommande samtal är såklart också en bonus oc det är relativt billigt att ringa från sitt lokala kort till Sverige. Man kan även aktivera surftid när man väl kommit på plats för ett smärre tillägg. Så känslan innan jag nu åker är att det är smidigt och enkelt, jag återkommer såklart under törnens gång. En "begränsning" är att man måste välja ett specifikt land så reser man runt mycket blir det inte lika fördelaktigt. Eftersom vi nu går stadigt mellan Kina och Vietnam så valde jag ett vietnamesiskt SIM-kort som kom hem i brevlådan i början på veckan. Ska bli intressant att testa i alla fall!

Ha det gott och på återskrivande från Asien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar