03 december 2013

Chokladkalendern fick följa med till Asien

Lucköppning på första advent i Sanya

Vietnam DA NANG, KAJPLATS #4, VIETNAM
2013-12-03, kl 14:25 svensk tid


Julbock på plats
Strax innan jag åkte ut fick jag faktiskt en adventskalender av chokladtyp av min kära mor. Min tanke var inte att ta med den ut eftersom det var mycket annat som skulle med i resväskan. Det visade sig dock finnas lite utrymme kvar så kalendern slank ner ändå. Rätt kul att öppna första luckan ute på bryggvingen med utsikt över Sanya långt borta från snö och minusgrader. Lika gott som vanligt smakade chokladen. Barnsligt förtjust! Jag fick dessutom lite julpynt från moster Mimmi i present innan jag stack och däribland en julbock och en julduk som nu pryder soffbordet i hytten. Ombord har redan julgranarna kommit upp, servitriserna bär tomteluva och julsångerna strömmar ur högtalarna ute på däck.

Efter några dagar dåligt väder har vi nu haft några dagar riktigt bra väder och det var en fin dag i Ha Long Bay igår. Här i Da Nang idag har det inte varit lika soligt men märk väl goda 24 grader varmt vilket är lagom för en korpulent nordbo som mig. Inte för varmt och samtidigt inte för kallt. Lagom tror jag bestämt det brukar kallas i folkmun.

Tankinspektionerna har avlöst varandra och man tar sig fram lite lättare och smidigare för varje gång men det är inte alltid det är gott om plats. De senaste tankarna har varit gråvatten vilket är tankar som samlar upp vattnet som kommer från handfat, duschar och dylikt. En pikant doft i dessa tankar men ändå inte så jäkligt som jag hade trott.

Avgång härifrån 23:00 skeppstid och sticker då nordvart mot Sanya igen dit vi anländer i morgon klockan 11:00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar