30 december 2013

Detta årets sista inlägg

Vi alla önskar er ett Gott Nytt 2014!

Vietnam HA LONG BAY ANKARPLATS #6, VIETNAM
2013-12-30, kl 11:30 svensk tid


Detta årets sista blogginlägg, nummer 768 i ordningen sedan starten, skrivs till ljudet av walkie talkie-konversationen mellan backen och bryggan i och med att ankaret ska hivas och vi lämnar Ha Long Bay för denna gång. *Anchor aweigh* hörs båsen deklarera och detta bekräftas från bryggan, ljudet av bogpropellrarna intensifieras och blickar man ut genom hyttfönstret kan man se omgivningen röra på sig. Det betyder att vi är på väg och teamet på bryggan sätts i arbete med att ta ut fartyget genom denna delikata skärgård. Det är onekligen en vacker vy, även kvällstid, och trots envisa fiskebåtar som ger upphov till viss irritation och frekvent användande av tyfonen så går allt lugnt tillväga och om dryga två timmar är det dags för mig att lösa av 2:e styrman. Vid det laget har vi kommit ut ur skärgården och satt kurs mot internationellt vatten och vår Casino Limit.

Detta år i operation har gått fantastiskt fort och vi kan blicka tillbaka på en del uppstartsbekymmer men framför allt har det hänt väldigt mycket sedan vi började att fräscha upp den här skutan. Vi har kommit en bra bit på väg vad gäller däcksunderhåll, förbättringsarbeten och installationer. Vi har avverkat en hel del olika hamnar på våra resor och nu när vi är tillbaka i förra årets farvatten här på Sanya-traden ser vi snart fram emot ny stationering i Singapore och med kryssningar till Malaysias öst- respektive västkust.

Jag passar på att återigen tacka för ert visade intresse och uppskattning av vad som skrivs och jag ser fram emot många fler inlägg under kommande år 2014.

Happy New Year!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar