17 december 2013

En vecka kvar till julafton

Testkörning av Rescuebåten förra veckan

Vietnam DA NANG, KAJPLATS #4, VIETNAM
2013-12-17, kl 14:00 svensk tid


En vecka kvar till julafton och av allt att döma kommer jag att få en lika grön jul som er därhemma. Åtminstone de boende i närheten av mina hemtrakter. Jag var ganska förberedd eftersom ingen snö är att vänta i dessa farvatten men tråkigt för alla barn i Svedala att inga flingor från ovan fått ligga kvar någon längre tid än så länge. Vem vet det finns fortfarande tid för snöfall men prognoserna verkar ju inte så lovande för er.

Igår under tendringen i Ha Long Bay var det riktigt blåsigt och ogästvänligt så det var utmanande körning för de tenderbåtsförare som var inblandade i gårdagens operation. En tenderbåtsbesättning består som regel av en förare (som är en matros eller lättmatros), en gast (lättmatros eller jungman) samt någon från hotellavdelningen som tar hand om passagerarna. Igår förstärkte vi teamen ombord med en extra hopp-iland-kalle eftersom det krävdes snabb trosshantering vid manövrering till och från tenderplattformarna. Allt gick bra och vi kunde tuffa iväg mot Da Nang under gårdagskvällen.

Da Nang är alltså hamnen för dagen och vi ligger idag tillsammans med HENNA här, så det är livlig trafik mellan fartygen när besättningarna vill träffas och prata med gamla bekanta. Vi hade besök av Safety Manager Fredrik därifrån idag och vi växlade några ord som hastigast vid landgången. Vi har bytt en hel del besättning bland officerarna idag och vi börjar närma oss julbemanningen så att säga. Idag för ett år sedan mönstrade jag på SSG i Singapore på varvet för sista veckan innan provtur och de första kryssningarna skulle dra igång. Det var spännande tider och mycket har hänt sedan dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar