21 december 2013

Engelska flottan har siktats...

Brittiskt örlogsfartyg avgår Da Nang med pompa och ståt

Vietnam DA NANG, KAJPLATS #4, VIETNAM
2013-12-21, kl 11:30 svensk tid


...i Da Nang och inte vid Vinga som den gamla goda visan dikterar. Det låt ett brittiskt örlogsfartyg inne på kajplats #2 när vi kom in idag. Så jag passade såklart på att ta ett kort nu när det skulle avgå. Pampigt med egen orkester på halvdäck, det kanske är något som vi borde fundera på för framtida bruk. Vi får helt enkelt höra oss för om det är någon musikaliskt sinnad besättningsmedlem som kan organisera en liten orkester med kort varsel.

Det närmar sig jul och julfesterna avlöser varandra på löpande band. Vår egen för däck går av stapeln på kvällen den 23 december men i kväll är det Food & Beverage department som håller fest och den 25:e Front Office. Däremellan går det gemensamma firandet av stapeln för hela fartyget på självaste julafton. Uppträdanden i Stardust på däck 10 och sedan middag uppe på däck 12 i Oceana BBQ. På juldagen kommer det även att dukas upp ett skandinaviskt julbord till lunch så det hoppas jag kommer att bli en höjdare. Det är såna saker som lyser upp tillvaron för oss sjömän som firar jul långt från hemmavattnen.

Ankarliggare i Ha Long Bay
Häromdagen när vi låg i Ha Long Bay hade vi sällskap av HENNA igen men också av Holland America Lines kryssningsfartyg VOLENDAM. Mycket tenderbåtar i omlopp med andra ord. Dock tendrade vi inte allihopa till samma läge iland vilket underlättade logistiken en hel del.

Sanya i morgon och jag tänkte försöka komma iland för första gången den här törnen, hoppas att det inte kommer något annat i mellan.

Önskar alla en god helg i julförberedelsernas tecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar