26 december 2013

Julfest på jobbet

Ingen fest utan Karaoke och dans

Vietnam HA LONG BAY ANKARPLATS #6, VIETNAM
2013-12-26, kl 11:15 svensk tid


Julen har avverkats med mycket trevliga tillställningar och en hel del god mat i trevligt sällskap. Man har julfest på jobbet även ombord i såna här båtar och varje avdelning brukar ha sin egen tillställning och sen firas gemensamt för hela fartyget också. Vi inom däcksavdelningen hade vår julfest på kvällen den 23 december och det delades ut julklappar, dansades, sjöngs och den sedvanliga filippinska plockmaten intogs. En lyckad tillställning och alla var nöjda, det skrattades till och med fortfarande på Båsens briefing efter lunch dagen därpå. Så kul var det!

Pearl, Jag, Desiree och Jukka
Det gemensamma firandet gick av staplen på självaste julafton och inleddes med två timmars uppträdanden och utlottning av diverse presenter i Stardust Lounge. Sen fortsatte det med grillbuffé uppe på däck, en något kylig kväll förde tankarna till midsommar men det var en uppsluppen och trevlig tillställning så temperaturen hade ingen större betydelse.

Sluttampen på julfirandet skedde igår när det serverades julbord i Officersmässen och vår tyske chefskock hade gjort ett bra jobb med att få ihop allehanda skandinaviska läckerheter. Hatten av. Igår kväll var det sen julfest för Front Office som är den avdelning där flickvännen jobbar så självklart var jag inbjuden också. Hon jobbar dock mellan 19 och 03 men kunde förlägga sin rast till lagom tid som passade oss båda för att närvara vid dessa festligheter.

Nu ser vi såklart fram emot nyårsfirande och det blir ett lite annorlunda schema runt nyår men första veckan in på nya året är vi tillbaka i gamla gängor och följer schemat till höger. Inga stora förändringar vi bara skippar den ena "långresan" som vi kallar det, den som innebär Sanya - Ha Long Bay - Da Nang - Sanya, och går bara till Ha Long Bay fram och tillbaka innan nyår. Avgång Sanya på nyårsaftons kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar