09 december 2013

Manövrering i Sanya

Jag och kapten på styrbords bryggvinge
Foto: Fredrik Heidenborg

Vietnam ANKARPLATS #7 HA LONG BAY, VIETNAM
2013-12-09, kl 09:25 svensk tid


Kajen i Sanya. Målet för dagen
Foto: Fredrik Heidenborg
Vid ankomsten till Sanya igår fick jag frågan om jag ville ta fartyget till kaj. Med tanke på idealiska förhållanden för ett första försök med den här damen så tackade jag ja. Ingen vind att tala om och mycket liten påverkan av tidvattnet gjorde att jag kunde känna på hur fartyget uppför sig och reagerar på olika manövrar. Naturligtvis höll kapten Westergren ett vakande öga under hela tiden och kom med goda råd och handfasta tips på hur man bäst skulle hantera situationen.

Förtöjda styrbord till kaj
Foto: Fredrik Heidenborg
När 2:e styrman Christian girat in i den bojade leden tog jag över ute på styrbords bryggvinge för att efter passage av andra bojparet göra en babordsgir nästan 180 grader innan fartyget var långsides med styrbordssidan till kaj vid Sanya International Cruise Terminal. En riktigt kul erfarenhet eftersom jag tidigare bara gått från kaj med Gemini. I början är man lite försiktig och man har en tendens att antingen reagera lite för sent eller vara lite för tidig men till kaj kom vi, gott och väl i tid och utan något större mankemang.

Idag ligger vi och tendrar i Ha Long Bay igen, jag och Staff Captain Fredrik följde med en av tenderbåtarna för att göra en liten inspektion av utsidan. I samband med detta knäpptes såklart en hel del bilder, se bilden nederst för mitt bidrag. Bilderna från manövreringen i Sanya togs av Fredrik och jag tackar ödmjukast för "lånet".
Till ankars i Ha Long Bay idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar