30 januari 2014

Familjekalas

Jag och mina systrar, Tilda till vänster och Jossan till höger.
Som vanligt under ledigheten så är uppdateringsfrekvensen här på bloggen än mer sporadisk men här kommer i alla fall ett livstecken från styrman Jönsson.

Efter hemkomst från Holland stod familjekalas nere på Malmön på agendan. Systrar med respektive, farbror med fru, mormor, jag själv och såklart mamma och pappa deltog i ett försenat födelsedagsfirande av kära mor. En mycket trevlig tillställning, vilket det så ofta blir när vi samlas.

Det börjar bli dags att förnya mitt Sjökaptensbrev under den andra halvan av detta år och eftersom nya regler är i antågande i och med att STCW Manila träder i full kraft 31 december 2016 så håller jag på och forska i vad detta innebär rent praktiskt för min del. Efter en del surfande på Transportstyrelsens sida och efter, som vanligt, snabb respons från handläggarna på Behörighetsavdelningen så tror jag att jag börjar få klarhet i vad som gäller. Ett steg i rätt riktning togs idag när det var dags att förnya mitt "Läkarintyg för sjöfolk" och jag såg till att snoka upp en läkare som både kunde utfärda intyget digitalt såväl som i enlighet med STCW Manila. Så kosan styrdes mot Västerås i snövädret där jag träffade läkaren i fråga som efter att undersökt mig kunde skriva under på att jag är i skick att tjänstgöra till sjöss. Jag hade inte förväntat mig något annat heller.

Nu tänkte jag återgå till ledigheten och framför TV:n heja fram Brynäs till vinst i afton. Låt oss hoppas att det faller bättre ut än i tisdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar