20 januari 2014

På kurs med...Fredrik

Första kursdagen i Almere avklarad
Faktum är att även om titeln skulle vilja säga Kurt istället för Fredrik så finns det ingen Kurt med på denna utbildning och jag har lite svårt att hitta på saker bara för att det ska låta bra.

Hemkomsten till Sverige gick förhållandevis smidigt och även om jag flög långflygningen med Vietnam Airlines, som kanske inte var det bästa flygbolag jag flugit med, så tycker jag det var en bra avmönstringsresa. SJ bjöd såklart på en försening när jag skulle ta mig från Stockholm C till Köping men vad annat var att räkna med?

Nu har jag åter passerat Arlanda och den här gången gick flygplanet i riktning Amsterdam Schiphol. Det är nämligen dags för BRM-kurs på CSMART's anläggning i Almere utanför Amsterdam. Instruktör för denna kurs är Staff Captain Fredrik som också jobbar här i Holland. BRM står för Bridge Resource Management och handlar om effektivt team work på bryggan och hur vi bäst utnyttjar de resurser vi har för att minska arbetsbördan och stressen under olika förhållanden man kan möta på en fartygsbrygga. En intressant utbildning som till stor del kommer att hållas i simulatormiljö. Dessutom mycket trevligt att träffa andra kollegor i bolaget och umgås under avslappnade förhållanden under middagarna på hotellet.

Jag återvänder hemåt på fredag och flyger med Norwegian till Arlanda. Det blir en ganska sen ankomst men bilen står och väntar på mig på Märsta Flygplatsparkering så jag snabbt kan ta mig hemåt eftersom inga tåg går mot Köping så dags på dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar