12 februari 2014

Recension: JILL - Jills Krogshow

Väl genomförd show Jill!! Foto: jilljohnson.seJILL på Hamburger Börs
Som hängivet Jill-fan sen många år visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta av denna första krogshow någonsin för den begåvade Jill Johnson. Att hon har en gudabenådad röst, snygga ben och en jäkla energi det visste jag från början men att det skulle vara sånt ös det hade jag inte räknat med. Läckra och träffsäkra multimediaeffekter på scen, ett vågat "flygnummer" på en plexiglas-skiva och så många klädbyten att jag redan halvvägs tappat räkningen är ett axplock av vad alla vi på ett fullsatt Hamburger Börs fick uppleva denna fredagskväll i februari. Lägg till detta en självklar och naturlig utstrålning, lite nyskriven text och en uppsjö "Jill-klassiker" framförda av en av Sveriges skickligaste sångerskor och låtskriverskor så förstår ni säkert att betyget blir topp. Fem av fem ankare. Till och med min syster, som inte är lika frälst i Jill som jag, tyckte det var en kanonkväll med ett drag över förväntan och med, som hon uttryckte det, kvinnan som har världens snyggaste ben!

Dagen började som en helt vanlig fredag och efter att ha käkat lunch på Restaurang Xuan i Köping, tillsammans med Andreas och Erik, tog jag tåget till Stockholm. SJ skötte sig exemplariskt både på utresa och hemresa. Eftersom Jossan skulle komma direkt från jobbet låste jag in min väska på Centralen och knallade sen runt i Gallerian innan hon hade jobbat färdigt. Tillsammans satte vi oss sen på Tures och tog en drink (hon en alkoholfri och jag en öl) innan det var insläpp på Hamburger Börs. Upplägget var sådant att 2-rätters middag ingick i presenten och vi hamnade vid ett mycket bra bord väldigt nära scenen. Prefekt!

Jag stannade sedan kvar hos Jossan och Amir hela helgen och på lördagen kom syster nr 2, Tilda, också för att kika på Melodifestivalen. Trevlig helg med god mat, förstklassig underhållning och fantastiskt sällskap.

Jag får också passa på att slå ett slag för Jills Veranda som går på onsdagkvällar klockan 21 i SVT1 (krockar med Mia på Grötö jag vet). Enastående välgjorda program med härlig musik, spännande möten och intressant historia. Se det!! Jag gillar ju Mia Skäriningar starkt också men löser det genom att "eftertitta" på TV4 Play - ett tips kanske.

1 kommentar:

  1. Jag håller helt Jill är fantastiskt, titta och lyssna är ett nöje. Men förutom sångare finns det mina hobbyer. Efter att ha läst en detaljerad artikel om https://basta-casinon.se/spelautomater/. Jag insåg att det nu inte är nödvändigt att lämna huset för roligt och spel i spelautomater. Alla de mest intressanta sakerna samlas på ett ställe, på den här plattformen ska det vara exakt.

    SvaraRadera