22 mars 2014

Ett besök i Hoi An

Solen går ner i Hoi An

Vietnam DA NANG KAJPLATS #1 - BABORD TILL KAJ, VIETNAM
2014-03-22, kl 11:15 svensk tid


Desiree poserar i Hoi An
Ombord finns en kommitté som har till uppgift att hitta på aktiviteter för besättningens välbefinnande (kallas CAC - Crew Activity Committee). Denna anordnade en busstur till en, till Da Nang, närliggande stad som förvisso är en riktig turistfälla men helt klart en mysig miljö och väl värd ett besök. Hoi An heter denna by och med på ovan nämnd busstur fanns både jag och Desiree samt även Staff Nosse. Det var i tisdags som detta gick av stapeln och vi kunde verkligen inte klaga på vädret, en riktigt härlig dag och kväll när vi avnjöt inspirerande miljöer, lokal mat och en del shopping. Det jag var mest nöjd med var den gröna tropikhjälm som pryddes av en gul stjärna på röd botten. Den ska jag ha på mig hemma i Köping!

Bilder togs naturligtvis och det var ibland svårt att välja vad sjutton jag skulle fokusera på eftersom det fanns så mycket som fångade min uppmärksamhet. Även om jag bara hade en vecka ombord vid det tillfället så är det alltid skönt att komma av båten en sväng och dessutom kul att hinna se Hoi An innan vi snart lämnar Vietnam för den här säsongen. Eftersom jag också ska byta fartyg här snart så kan jag inte räkna med att komma tillbaka till Vietnam till vintern heller, vilket Gemini annars planeras göra.

Gatuliv i Vietnam
På tapeten i veckan står ytterligare en sväng Sanya-Da Nang innan vi från Sanya styr nordostvart mot Hong Kong. Där kommer vi plocka upp passagerare som ska ge sig ut på kryssning till Da Nang - Nha Trang - Pulau Redang - Pulau Tioman för att slutligen lämna fartyget i Singapore i början på april. Där börjar också vår nya stationering med Singapore som bas och kryssningar till Malaysias öst- respektive västkust. Hoppas kunna leverera intryck och bilder från dessa nya destinationer också innan jag reser hemåt för kort semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar