29 april 2014

En ny kompaktkamera

Restaurang Athos i Köpings Småbåtshamn. Förr i tiden järnvägsstation.

Köpings Djuphamn
Jodå den förra kompaktkameran blev såld via Tradera och nu har jag inhandlat dess ersättare. Anledningen till att jag överhuvudtaget har en kompaktkamera är att jag är lite för bekväm och har inte ork eller plats att släpa med mig någon av systemkamerorna. Därför brukar jag också söka mig till de lite mer avancerade kompakterna där jag har lite mer manuell kontroll och dessutom något som numera känns som ett måste för min del: möjlighet att fotografera i RAW-format. Valet den här gången föll på en SONY DSC-RX100 II, uppföljaren till Sonys populära kompakt RX100, och har en stor sensor för att vara kompaktkamera, hyfsat ljusstark optik och en del spännande funktioner. Första testbilderna tog jag ikväll när jag tog bilen en sväng, kombinerat med kortare promenader, i Köpings hamnmiljöer (såväl Djuphamn som Småbåtshamn).
Nu börjar beläggningsarbetena på E18 förresten
Sista veckan innan jag reser mot Taiwan med KLM för att på söndag mönstra på SuperStar Aquarius i Keelung. Det blir en natt på hotell innan fartyget kommer in och det har jag inget emot. Innan avresan på fredag hinns det dock med lite Valborgsfirande, en pizzakväll med grabbarna och en kort födelsedagsfika i Solna eftersom Tildas Erkan fyllde år häromdagen.

Lev och må!

1 kommentar:

  1. Fina bilder! I Köpings småbåtshamn har vi övernattat en gång i vår husbil :)

    SvaraRadera