05 april 2014

En ökad trafiktäthet

SuperStar Virgo

Malaysia MALACCA STRAIT, MALAYSIA
2014-04-05, kl 11:20 svensk tid


Har ni saknat mig? Här har varit hektiskt som vanligt när man byter fartområde men nu har i alla fall min avlösare kommit ombord och vi går dubbelt fram till på fredag då jag åker hem till Sverige igen för en kort ledighet.

Vår första ankomst till Singapore var också SuperStar Virgos sista på länge eftersom hon nu byter till nordligare farvatten, kring Hong Kong, Taiwan och Vietnam. Jag passade på att ta en titt på detta det största fartyget i flottan och fick en rundvandring av kapten Magnus. Kul att ha sett henne och bilden ovan visar när hon svängde runt i bassängen i Cruise Bay för att backa in jämte oss vid Cruise Center.

En markant ökning av trafiktätheten har kunnat observeras och allt eftersom vi stävade sydvart från Hong Kong och avverkade de fina öarna Redang och Tioman så tilltog antalet fartyg runt oss. Fiskefartygen är lika många men antalet riktiga fartyg har mångdubblats. Vakterna går fort när man har trafik kring sig. Tyvärr förekommer det fortfarande en del beväpnade attacker mot fartyg i Singapore Strait men det är inte pirater med raketgevär utan med knivar så på det viset inte lika "farliga" även om det såklart inte skulle vara kul att möta en sån lirare på däck en natt.

Nu är det dags att köra båt och vi är just nu ute på en Cruise to nowhere...alltså kasinokryss utan destination. Efter ett kort stopp i Singapore i morgon är det dock Kuantan som står näst på tur.

Jag kan avslutningsvis också avslöja att jag blivit morbror för första gången och längtar såklart hem för att träffa min systerson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar