20 maj 2014

Övningar och introduktioner i parti och minut

Fullt med kryssningsfartyg i Keelung i söndags

Vietnam PÅ RESA FRÅN NAHA TILL KEELUNG
2014-05-20, kl 14:10 svensk tid


Dagarna går fort när man har roligt och roligt är just vad jag har. Jobbet som Safety Manager innebär otroligt mycket kontakt med folk, både passagerare och besättning. Varje avgång från Keelung, när vi bytt passagerare, så har vi en obligatorisk mönstringsövning för passagerarna där vi visar de till sina respektive stationer och hur man sätter på sig en livväst korrekt. Däremellan är det fullt snurr på övningarna med besättningen där allt från evakuering till vatteninträngning och sårskador diskuteras och förmaningarna duggar tätt. Förra veckan genomfördes min första General Drill (alltså övning med hela besättningen samtidigt) och den förlöpte ganska väl tycker jag. Den här veckan har startat med de två dragningarna jag har när det gäller säkerheten ombord och överlevnad till sjöss (framför allt då i livbåtar och livflottar) som är en del av det vi kallar Safety Induction och är en introduktion som alla nya ombord ska genomgå under sina första veckor. Så mycket pratade har det blivit och det vet ni ju sen tidigare att jag brukar kunna reda ut.

Full galamundering
En annan stor och rolig händelse är såklart att Desiree mönstrade på idag! Det var en obeskrivlig känsla att se henne på kajen i förmiddags och såklart ett kärt återseende. Nu ska hon börja jobba i receptionen här på SuperStar Aquarius så förstås jättekul att vi är på samma båt igen.

Nu kommande vecka blir det en liten avstickare från vårt annars ganska stadiga schema då vi ska besöka den lilla Taiwanesiska ön , Penghu, på Taiwans västsida. Annars tuffar vi på från Keelung till Ishigaki och Naha i veckorna och kör vår cruise to nowhere, eller snarare faktiskt till en liten ö som heter Yonaguni, men där lägger vi aldrig till utan ligger bara drivandes några sjömil därifrån. Passagerarna kan då lugnt spela vidare i kasinot innan vi återvänder till Keelung på söndagförmiddagen.

På måndagar brukar det vara galamiddagar ombord. Jag deltar inte vid själva middagen som regel men att introduceras på scenen med de övriga officerarna och cheferna det blir det. Så galauniformen är nu invigd och exempel på hur detta kan se ut ses ovan.

Ha det bra allihop. På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar