09 maj 2014

På nya jobbet i Taiwan

SuperStar Aquarius i Keelung

Vietnam KEELUNG, TAIWAN
2014-05-09, kl 13:25 svensk tid


Jodå visst har jag kommit ombord i min nya båt nu och jag har träffat min nya avlösare och vi har hunnit med mer än halva vår överlämningsvecka tillsammans. Under den här tiden har det varit mängder med nya intryck och en massa nytt att sätta sig in i och dagarna har blivit långa. Fast så ska det ju vara när man är ny på jobbet och med trevliga kollegor samt överordnade så blir varje dag en givande sådan.

Keelung City
Till min glädje har jag fått veta att Safety Manager här ombord innebär också att man får sig lite båtkörning till livs. Inkörningen till Ishigaki på torsdagsmorgnarna är nämligen vikta åt denna befattning. Så jag håller även på som bäst att familiarisera mig med bryggutrustningen ombord. Trots att de båda systrarna Gemini och Aquarius är lika på utsidan så skiljer sig bryggan åt en del i och med att vi i samband med uppstarten på Gemini fick stora delar av bryggan ombyggd och ny utrustning installerad.

Min avlösare Erik har lotsat mig genom allehanda övningar med Emergency-grupper, Special Care-grupper, övningar för passagerarna innan avgång från Keelung, Safety Induction (som är vad alla nypåmönstrade går igenom för att få reda på vad som gäller ombord i Star Cruises båtar, vad som förväntas av en, vad att göra i händelse av brand och/eller fartygets övergivande). Så det har som sagt varit fullt upp men roligt att få ta sig an nya arbetsuppgifter. Omväxling förnöjer brukar det ju heta.

Erik åker hem på söndag och då ska jag ensam jobba vidare med övningar, säkerhetsutrustning och rapportskrivande. Det här kommer att bli bra, det är jag säker på!

1 kommentar:

  1. Härligt Pontus. Kul med rapport och varmt lycka till med nya jobbet. /Henrik N

    SvaraRadera