09 juni 2014

Åter till det ordinarie schemat

Shore leave in Naha

Japan ISHIGAKI, JAPAN
2014-06-09, kl 07:00 svensk tid


Egen kock vid bordet
Då kommer så en blänkare från Asien igen. Livet på det nya kontoret, i den nya tjänsten och med de nya arbetskamraterna rullar på och dagarna passerar i en faslig hastighet. Nu idag på morgonen har jag haft två stycken Emergency Group-övningar. Dessa grupper har till uppgift att genomsöka och evakuera de områden de är tilldelade i händelse av utrymning och är naturligtvis viktiga pusselbitar i vår nödorganisation. Eftermiddagen kommer att bjuda på ytterligare en sådan övning men även en del pappersarbete.

Förra veckan var det en överliggare i Naha och jag gick iland i sällskap med Desiree för en god bit mat på japanskt vis. Till en början blev det dock lite nervöst eftersom vi inte hittade något ställe att växla pengar på eller för den delen ta ut några pengar med utländska kort. Till slut hittade vi en ATM som accepterade internationella kort och kvällen var räddad. En mycket trevlig kväll med god mat och mysiga miljöer.

Nu är vi dock åter i den sedvanliga lunken och kommer köra på med vårt schema som innebär avgångar från Keelung varje onsdag, fredag och söndag. Ishigaki på måndagar och torsdagar, Naha på tisdagar och highsea-kryssning drivandes utanför Yonaguni under helgerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar