22 juni 2014

Midsommarfirande och piratövning

Full beredskap på Båtdäck. Piratövning pågår!

Taiwan KEELUNG, TAIWAN
2014-06-22, kl 09:40 svensk tid


Att dansa runt en midsommarstång, se människor iklädda folkdräktsliknande kläder och äta Janssons frestelse är kanske inget man förknippar med ett kryssningsfartyg i Asien. Så döm om vår förvåning när det redan för en månad sedan började diskuteras om ett midsommartema för en weekendkryssning. Försäljningsavdelningen gick in för detta och i fredags levererades en midsommarstång och specialsydda kläder allt medan kryssningsvärdarna förberedde vad de kunde tillsammans med oss Skandinaver. Jag hade laddat ner en spellista från Spotify med svenska klassiker och annan midsommar-relaterad musik, kapten hade fixat text till "Små Grodorna" och "Helan går" både på engelska och svenska samt att vår musikaliske Safety Officer Stefan (som också kommer från Köping förresten) övade febrilt på ackompanjemanget.

När så midsommarfirandet inleddes på lördagen uppe på däck 12, Oceana, så var det en hel del folk samlat för delta i festligheterna och njuta av midsommarmaten. Först instruerades passagerarna i blomsterkrans-bindandets ädla konst innan 11 glada svenskar (vi befäl) intog scenen för att framföra "Helan går" och snapsa med vatten tillsammans med passagerarna. Bejublat framträdande såklart och för att toppa detta blev det dans runt midsommarstången och vi sjöng "Små grodorna" med tillhörande dans. Succé!

Vi visade var midsommarskåpet skulle stå
Lekar hör midsommar till och så även ombord i SuperStar Aquarius denna dag, undertecknad vann en korvätar-tävling i par med en kinesisk man med stor aptit. Danstävling stod också på agendan allt medan vi intog korv, köttbullar, sill, potatis, ägg, Jansson (vilket jag inte gillar) och lite andra godsaker. Avslutningen blev en tribut till ABBA där sångerskorna ombord sjöng ABBA-låtar medan kryssningsvärdarna dansade på scenen. Ett gemytligt och familiärt firande och ett skönt avbrott i ombordvardagen.

Effektivt med vatten
Sist men inte minst måste nämnas att tidigare under dagen hade vi ägnat oss åt lite andra aktiviteter. Piratövning stod på schemat och Båsen tillsammans med Safety assistants agerade pirater i vår Rescuebåt och Security-vakterna riggade brandslangar för att förhindra attacken. Det visade sig vara effektivt medel att använda vanligt vatten i anti-piratsyfte. En kul övning som avlöpte väl.

Nu är det dags att börja fila på överlämningen till avlösaren för inom en ganska snar framtid stundar avmönstring. 4 juli kliver jag av i Keelung och tar en plåtkråka hemåt från Taipei via Amsterdam.

1 kommentar:

  1. Kul med midsommarfirandet och piratövningarna påminner ju definitivt om en viss film, som jag såg för inte så längesen ;)

    SvaraRadera