15 juni 2014

Skylight of the Month

Mr Skylight of the Month - Livbåtsgrupp 6
Foto: John Wilfred Lao / SSQ Photoshop

Taiwan KEELUNG, TAIWAN
2014-06-15, kl 07:40 svensk tid


Varje månad utses en av alla grupper i vår säkerhetsorganisation till något som vi kallar för "Mr Skylight of the Month". Denna utmärkelse tillfaller en grupp som på något sätt har utmärkt sig positivt under övningar eller i andra sammanhang. För att uppmuntra ett fortsatt bra arbete, premiera de som anstränger sig lite extra och för att motivera de övriga att jobba på mot en säkrare och effektivare besättning. Förutom att man får komma upp på scenen och skaka hand med Safety Managern så bjuds man också på lunch i Blue Lagoon i lugn och ro. Denna månad föll valet på Livbåtsgrupp 6 vilka (åtminstone 4 av 5) kan skådas på bilden ovan.

Vid samma månatliga festligheter utses också något som kallas "Achiever of the Month" det är på samma tema som Skylight men här är det besättningsmedlemmar som gjort bra i från sig i sitt arbete som premieras. Den här månaden var även detta Safety-betonat eftersom det var "min" sekreterare, Safety Coordinator Vera Wang, som belönades. På bilden nedan ses från vänster Staff Captain, Safety Manager, Safety Coordinator och Captain.

Achiever of the Month - Vera Wang
Foto: John Wilfred Lao / SSQ Photoshop

Vinnaren
Filippinerna firar sin självständighetsdag den 12 juni och detta firande slogs ihop med ovan nämnda cermonier. Vid såna tillfällen brukar det vara någon form att tävling för att utse årets Mr och Miss Philippines Independence Day bland de olika avdelningarna ombord. Totalsegrare bland de kvinnliga tävlandena var faktiskt Desiree. Vacker som en vårdag sopade hon mattan med konkurrenterna och självklart sträckte jag lite extra på mig den dagen.

1 kommentar:

  1. Det är Guy Michelson på sjöbefälsskolan i Åbo som hittade på "Mr. Skylight" åt Silja Line, ifall du inte visste varifrån det kom. :)

    Mvh. André

    SvaraRadera