22 juli 2014

Filippinbulletin #1

Rådhuset i Desirées hemstad, Tagum City
Emirates B777 Business
Så är jag på plats på Filippinerna sen ett par dagar tillbaka. Resan från Köping till Davao gick smidigt, jag hade uppgraderat benet Dubai-Manila till Business Class så jag reste riktigt flott och jag kunde utnyttja loungen under min 6 timmar långa väntan i Dubai. Det kändes riktigt lyxigt att kunna käka lite mat, ta en dusch och dricka några öl i lugn och ro innan det var dags att borda planet.

Vi var 45 minuter sena till Manila och jag var lite orolig att jag skulle missa mitt plan till Davao med tanke på immigration clearance, få ut bagage, byte av terminal samt incheckning. Jag hade dock ingen som helst anledning att oroa mig för det gick hur smidigt som helst alltihop.

Ett rejält välkomnande
Väl nere i Davao möttes jag av min kära Desirée som hade låtit trycka upp ett stort plakat som hälsade mig välkommen till Davao City, kände mig nästan som en kändis. Vi tog oss till vårt hotell och checkade in innan vi tog lite mat på byn och jag premiäråkte "jeepney" som är ett mycket vanligt förekommande, och väldigt billigt, sätt att ta sig fram. Davao är en stor stad och mängder med trafik och folk i rörelse. Lite annat än Köping!

Lördagen gick sen åt till lite shopping, möte med Desirées före detta chef som nu har resebyrå och är den som planerat och ordnat vår kommande resa till Cebu och Palawan. Vi hade tänkt att inkludera Boracay och Manila också men efter att ha tittat på tyfonen Henrys spår och väderprognoserna så valde jag att skippa det och ta en natt extra på Palawan istället. Ska bli kul att utforska Filippinerna ytterligare.

Söndag var en heldag i turistandets tecken. Vi tog oss runt med egen chaufför till lite olika sevärdheter i området kring Davao såsom Eden Natural Park, Philippine Eagle Farm, Japanese Tunnel och Davao Crocodile Farm. Så vi fick se en hel del djur och framför allt de filippinska örnarna som bevaras i en park var riktigt häftiga att se. Kolossala skapelser! Bilder från detta kommer först efter min hemkomst när jag redigerat bilderna. Nu under resans gång får ni hålla tillgodo med bilder tagna med mobilen.

Transport i Tagum
Igår var det så äntligen dags att besöka Desirées hemstad, Tagum City, som ligger cirka 5 mil från Davao City. Jag visades runt i stan och fick se hennes gamla skola, rådhuset i Tagum och en hel del annat. I Tagum tar man sig runt med små trehjuliga motorcyklar vilket var en upplevelse bara det, inte riktigt byggda för män min storlek men på intet sätt obekvämt! På kvällen var det släktmiddag hos Des föräldrar där jag lärde känna hennes familj, släkt och vänner. Jättetrevlig kväll och fantastiskt gästvänliga och trevliga människor.

Nu har vi tagit oss tillbaka till Davao eftersom Des måste fortsätta med lite pappersarbete och ansökningar hos hennes bemanningsagent, Magsaysay, idag. Jag ligger på vårt hotellrum nu och passar på att knåpa ihop detta inlägg.

Desirées familj. Fr v: mamma Doryn, pappa Jun, lillasyster Quennie, Des och jag
Barhäng med Des kompisar. Fr v: jag, Des, Nestle och Choleen
I morgon bär det av för en natt i Cebu innan vi drar vidare till Palawan på torsdag.

Ha det bra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar