13 augusti 2014

Filippinbulletin #3

Vid poolen på Pearl Farm
Nu har det gått en vecka sen jag kom hem från Filippinerna och är i skrivande stund i full färd med att sålla och redigera de närmare 1500 bilder jag tog under resan. Ett digert jobb som jag ändå känner att jag vill ha klart innan jag mönstrar på igen nästa vecka. Vill ju såklart gärna titta på dem tillsammans med Desiree när vi kommer ombord.

Senast låg jag i vår säng på Pearl Farm vilket visade sig vara ett riktigt paradisställe. Riktigt avkopplande och skönt att ligga vid poolen en stund med näsan i vädret och låta den sydostasiatiska solen värma min nordiska lekamen. För det blev inte så mycket solande under resan i övrigt eftersom man därnere helst ska hålla sig inne och undvika att bli solbränd. Sitta inne i luftkonditionerad miljö tycks vara det som lokalbefolkningen helst gör, i den mån de har någon sådan i hemmet, annars kan man alltid åstadkomma samma effekt i något av alla köpcentrum.

En Jeepney, ett billigt och populärt
transportmedel på Filippinerna
Efter två nätter på Pearl Farm återvände vi till Davao City och bodde resterande nätter på ett billigt men bra hotell. Vi passade på att besöka några av Des tidigare arbetsplatser i Davao och åt middag på båda dessa ställena, Waterfront Insular Hotel och Royala Mandaya Hotel. Ledigheten rundades av med att vi inte hade några direkta planer utan tog dagarna som de kom. Näst sista dagen kom Des mamma och syster in till stan för att umgås med oss ett tag och säga hej då till mig.

En helt fantastisk semester på Filippinerna tog sin ända och jag återvände hem till Sverige. Resan hemåt gick smidigt förutom bytet av terminal i Manila där jag fick spendera 2 timmar i taxikö innan fick sätta mig ner i baksätet på en Yellow Cab och transporteras till Terminal 1. Tur att jag hade tagit till med tid och hade god marginaler annars hade jag nog blivit lite lätt nervös.

Nu går ledigheten i övrigt in på upploppet och på tisdag nästa vecka reser jag mot Taiwan och Keelung. En natt på hotell innan SSQ kommer fram och sen är det dags för 7 veckors jobb.

Desiree och hennes syster Quennie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar