31 augusti 2014

Missionären till sjöss?

Missonärsfartyget LOGOS HOPE i Keelungs hamn

Taiwan PÅ RESA FRÅN KEELUNG TILL ISHIGAKI
2014-08-31, kl 13:10 svensk tid


På väg in till Keelung sist såg jag ett fartyg som inte brukar ligga där och det väckte naturligtvis min båtologska nyfikenhet. Så idag när vi passerade passade jag på att ta ett kort samt lägga fartygets namn, LOGOS HOPE, på minnet för fortsatta efterforskningar. Dessa ledde mig till en hemsida tillhörande den kristna organisationen Operation Mobilisation och fartyget i fråga är ett missionärsfartyg på uppdrag att ge bistånd och sprida guds ord. Just dessa ord fäster jag själv inte så mycket vikt vid men kul i alla fall att finna vad detta fartyg faktiskt gör i Keelung. Tydligen är det turné runt Taiwan nu för att sen bege sig på ett långt varvsbesök i Singapore.

Naha, en hamn på vårt nuvarande schema
För vår del har vår vidare turné fastställts i och med att vi fått vinterns schema. Vi förflyttar oss i början på november ner till Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia. Aquarius gick där nere under förra vintersäsongen också men nytt för i år är att det blir kryssning till Filippinerna än gång i veckan. Närmare bestämt Puerto Princesa på Palawan där ju jag och Desiree var på semester. Vilket sammanträffande!

Turerna kring Desirees påmönstring tycks nu se sitt slut och de goda nyheterna att hon kan mönstra på i Keelung på fredag 5 september var välkomna. Ska bli gott att se henne igen.

Vädret här är ovanligt bra för att vara den här tiden på året. Trettio grader varmt, solsken och nästan ingen vind, rätt gött får jag säga. Vanligtvis brukar tyfonerna komma tätare och tillvaron vara lite mer gungig i dessa farvatten. Vi håller tummarna för att det håller i sig. En ny vecka med gruppövningar, general drill och pool-övning tar sin början i morgon, detsamma gör även september. Tiden går fort. Häromsistens i Naha körde vi uppblåsning av livflotte med alla livflottegrupper och fortsatte sen med lite familiarisering för flotteledarna nere i den uppblåsta flotten som förpassats till kajen. Mysigt värre!

Uppblåst livflotte på kajen i Naha

2 kommentarer:

  1. Logos Hope, ex Norrøna til Smyril Line :) Mvh Svein L

    SvaraRadera
  2. Seglade inte Norrøna på Polen ett tag?

    SvaraRadera