26 september 2014

Busväder i Fung Wongs spår

Lite grått och trist under förra helgen och början på veckan

Taiwan KEELUNG, TAIWAN
2014-09-26, kl 15:42 svensk tid


Vi har varit bortskämda med fantastiskt bra väder så här pass sent in på året under denna Taiwan-säsong. Det som väntades bli ett år med rekordmånga tyfoner har åtminstone hittills inte levererat speciellt många sådana, vilket vi såklart inte har något emot. Dock byttes våra soliga och många gånger nästan vindstilla dagar mot lite mer friska vindar och understundom rätt grov sjö. Så i helgen som gick blev det lite förändringar i turlistan eftersom hamnen i Keelung stängde ett tag när den tropiska stormen Fung Wong drog fram rätt över Taiwan. Vi hade ingen brådska och kunde ligga ute i Taiwan Strait och hålla upp mot sjön, vilket gjorde det hela mycket behagligt. Dock många i besättningen som skulle motsätta sig beskrivningen behagligt; det kunde siktas en ansenlig mängd bleka, snudd på gröna, ansikten runt om i fartyget. Nu har busvädret dragit förbi och vi kunde både idag och igår njuta av riktigt härligt väder.

Vid tidigare besök i Keelung kunde det skådas brand på avstånd också. Bilden nedan visar hur det tagit sig i en byggnad inklädd i tät vegetation. Brandbekämpningen tog lite tid eftersom det var en lång väg från brandstationen till brandhärden men ändå han man fram i så pass god tid att elden aldrig fick riktigt fäste i skogen runt omkring. Tur var nog det skulle jag tro. På bilden ses också Royal Caribbeans VOYAGER OF THE SEAS som förhalat till containerhamnen för att lämna plats för oss vid passagerarterminalen.

Brasa i Keelung häromsistens
Igår firades den 10:e månadsdagen med min kära Desiree. Som vanligt överraskade hon med tårta och hade förberett hytten med allehanda dekorationer och välsmakande gåvor. Hon har verkligen ett sinne för firande och överraskningar.

Firande på Safety Office
Till helgen stundar sedvanlig Cruise To Nowhere i riktning Yonaguni med spelglada Taiwaneser ombord. Det ger mig möjlighet att börja slipa på avlämningen ty det drar ihop sig till ledighet snart. Dagarna går ohyggligt fort så det står inte på förrän jag står på landgången med resväskan i handen och på väg hemöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar