18 september 2014

Helikopterevakuering

Safety Manager Jönsson påkallar helikopterns uppmärksamhet
Foto: Stefan Bergh

Japan PÅ RESA FRÅN ISHIGAKI TILL KEELUNG
2014-09-18, kl 16:00 svensk tid


Lite utöver det vanliga händer emellanåt här ombord och natten mellan söndag och måndag utspelade sig ett sällsynt skådespel ute på däck. På söndagkvällen pep det till i personsökaren och bryggan meddelade att en passagerare behövde evakueras via helikopter. Det tarvar min närvaro i form av att vara sambandet mellan brandgruppen på plats och bryggan, det tillhör också min uppgift att signalera till helikoptern så att dess besättning vet var de ska sätta ner eventuell ytbärgare och/eller korg. I såna här fall har man ofta gott om tid till helikoptern anländer. Eftersom vi befann oss mitt emellan Taiwan och Japan så hade helikoptrarna ungefär lika långt att ta sig till vår position och lotten föll på Taiwan som kom ut med en helikopter från Kaohsiung på södra Taiwan.

Det hela gick smidigt och passageraren evakuerades planenligt och flögs vidare till Taiwan för vård.

Vi hade häromdagen en generaldrill också som engagerade cirka 300 besättningsmän som agerade som passagerare. Vi simulerade brand i vår show loung, Stardust, mitt under pågående show (även iscensatt av oss).

Dags för Gala.
Foto: Vinz Angga
Fyra veckor har avverkats ombord och eftersom jag den här gången ska vara ute totalt sju veckor så återstår alltså bara tre. Vad ledigheten har i beredskap återstår att se. Avslutar med en bild på mig och Des som togs i samband med Gala Cocktail i måndags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar