12 september 2014

Inlägg nr 800

Aquarius till kaj i Keelung

Taiwan KEELUNG, TAIWAN
2014-09-12, kl 16:00 svensk tid


Även om inläggen tyvärr kommer mer och mer sällan som det verkar så lever bloggen ändå i allra högsta grad. Passar därför på att uppmärksamma att detta inlägg är nummer 800 i ordningen. Borde kanske firas med tårta och fyrverkerier men istället får ni hålla till godo med några bilder från Keelung.

Shopping i Keelung
Förra gången i Keelung hade både jag och Desiree tid för lite landgång och passade på att leta efter nya joggingskor till oss båda. Jag packade aldrig med några när jag mönstrade på och har därför inte kunnat vara med och spelat innebandy. Förhoppningsvis kan det bli ändring på det nu när jag har skaffat mig nya dojor.

För övrigt rullar ombordlivet på och två projekt av lite större karaktär har kunnat dras igång. Våra 56 livflottar ska skickas iland för 30-månadersservice och det går till så att 7 sätts iland till att börja med och 7 låneflottar lyfts ombord. Nästa gång i Keelung kommer de 7 som togs iland tillbaka och är nyservade medan 7 nya lyfts iland. Så håller det på tills alla flottar är servade och sista svängen går de 7 låneflottarna iland. Projekt nummer två består i byte av samtliga vajrar till livbåtsdävertar, livflottedävertar och MOB-båtsdävertar. 14 livbåtar, 6 flottedävertar och 2 MOB-båtar resulterar i en hel del vajrar men vi är redan en bit på väg i alla fall.

Ankomst Keelung idag. Staff Captain Bohman, uppe på bryggan, backar
damen i läge. Styrbord till kaj.
Nu till helgen blir det ingen highseas-kryss utan vi tar en avstickare till Ishigaki igen istället. Båten är så gott som full och vi firar helg med tekniskt möte i morgon och en man över bord-övning på söndag.

Lev och må!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar