05 oktober 2014

Tyfoner, nationaldagar och födelsedagsfiranden

Tyfonerna PHANFONE och VONGFONG radar upp sig

Taiwan KEELUNG, TAIWAN
2014-10-05, kl 14:30 svensk tid


Kinas nationaldag firades i Stardust
Inte bara jobb hela tiden utan understundom ges tid till att roa sig under ordnade former. Ett exempel på sådant tillfälle kan vara nationaldagsfirande och i det här fallet Kinas 65:e nationaldag. Denna firades dock en dag tidigare för att vi alla skulle kunna samlas i Stardust Lounge på däck 10 och njuta av kinesiskt kök, sång, dans och lekar. Jag och Desiree var med på scenen i någon sorts variant av sätta knorr på grisen, fast helt annorlunda, och kom rent ut sagt sist. En tråkig historia men vi fick tröstpriser så inte gick det någon nöd på oss ändå.

Desiree (t.h) och hennes
chef Liza (t.v)
Födelsedagsfiranden är en annan variant av samma tema och även ett sådant gick av stapeln i veckan som gick. Desirees chef, Front Office Manager Liza, fyllde år häromdagen och det firade vi nere i mässen. Jag skulle öppna firandet med att riva av min karaokeklassiker "Bulaklak" på Tagalog men eftersom den inte gick att hitta i karaokemaskinen fick jag improvisera och leverera Neil Diamonds "Sweet Caroline" i stället. Samma fast annorlunda återigen.

Nu har det blivit snurr på tyfonverksamheten och just nu har vi känningar av PHANFONE som passer nordvart mot Japan. Senare i nästa vecka väntas nästa tropiska oväder dra in i form av tyfonen VONGFONG. Förhoppningsvis kan jag planenligt mönstra av mellan dessa båda tyfoner och återse Sverige den 9 oktober när jag landar på Stockholm/Arlanda flygplats.

Slutligen tänkte jag bjuda på en kryssning med SSQ, eller ja inte på riktigt och inte en hel men i alla fall inköraren till Keelung i overspeed. Håll till godo.

2 kommentarer:

 1. Intressant att se. Kommer ihåg när man förr åkte flygbåt till Köpenhamn. Då tyckte man det tog väldigt lång tid innan man lagt till inne vid Nyhavn. Hur lång tid tog detta filmklippet i "normal fart" ?
  Lars på Inspecta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland känns det som att det går väldigt sakta när man inte kör själv. Klippets originallängd är 45 minuter.

   Radera