02 november 2014

Hur får du dagarna att gå?

En SAS Boeing 737-600 på final approach till bana 26
Hur får du dagarna att gå? Det är nog en av de vanligaste frågorna jag brukar få när jag är hemma på ledighet. Den och frågan: när ska du åka ut igen? är solklart vanligast.

Så i ett försök att redogöra för några exempel på hur jag får dagarna att gå kommer här detta blogginlägg.

Nog kan det ibland bli lite långtråkigt, framför allt under vinterhalvåret, men allt som oftast är det inget jag lider av. Jag har en hel del intressen utöver fartyg och sjöfart. Ett av de största sådana är fotografering och flygplan. Både i kombination och var och ett för sig. I onsdags begav jag mig faktiskt upp till Arlanda just för att ägna mig åt lite fotografering och flight spotting. Det blev en riktig heldag i friska luften och jag fick nog ihop en del nya bilder att lägga till bildbanken. Jag är inte helt klar med redigeringen men några av dem kan skådas i detta inlägg.

Speedbird 776, runway 26 with 220 at 10 knots, cleared to land
Rovfågel plåtad vid Arlanda
Vidare har jag en väldigt fågelintresserad far och det intresset smittar ibland av sig, speciellt eftersom det också kan ge tillfälle att ta bilder. Han är kassör i Hedströmsdalens Ornitologiska Förening, där jag för övrigt också är medlem, och i föreningens regi kan det ibland bli utflykter i fågelskådningens tecken. I lördags var det dags för en sådan och vi trotsade regnet för att under någon timma ställa upp kikarna på badbryggan i Sundänge och skåda Storskrake, Skäggdopping, Knipor och några andra fåglar. Det dåliga vädret bidrog dock till att utlfykten blev betydligt kortare än planerat.

Sport i olika former intresserar mig också och så här års finns både ishockey och handboll att titta på. Både via TV:n och live i ishallar, handbollsarenor och hockey-lador i närområdet. Senast idag var jag och Andreas i Avesta och tittade på Köping Hockey's bortamatch mot Avesta BK. Tyvärr gick Köping förlorande ur bataljen men en underhållande hockeymatch fick vi oss till livs i alla fall.

Att hälsa på vänner, familj och kollegor runt om i Sverige ägnar jag mig också åt. Bilen får gå åtskilliga mil varje ledighet, främst söderut mot Västervik och Kalmar men såklart även till systrarna i Stockholm. Däremellan umgås jag med vänner här hemma i Köping och med släkten här hemikring.

KLART SLUT

1 kommentar: