29 november 2014

Påmönstring: check

Dimma och de-icing conditions ställde till det för påmönstringen
Jajamen jag är på plats på jobbet igen för sju veckors tjänstgöring på Safety Office ombord i SuperStar Aquarius. Resan hit gick dock inte helt planenligt.

Resan började redan i tisdags eftermiddag när jag åkte upp till Arlanda för att övernatta. Planet mot Frankfurt skulle lyfta på onsdagsmorgonen och med tanke på SJ:s pålitlighet och att inget tåg ens med ordinarie ankomsttider skulle vara framme i riktigt god tid så fick jag klartecken att inte chansa utan spendera natten på Ibis istället. Ett helt okej hotell till bra pris, kan rekommenderas. Så efter en god natts sömn begav jag mig vid 7-tiden på onsdagsmorgonen mot terminal 5 för att checka in och invänta Lufthansas kärra till Frankfurt. Redan när jag kom ut från hotellet och såg hur dimmigt det var blev jag orolig för den korta transfertid jag hade i Frankfurt. Mycket riktigt kom vi iväg 45 minuter sena från Arlanda på grund av dimma och låg temperatur så att avisning var nödvändig.

Redan i luften någonstans över norra Tyskland kom flygvärdinnan fram till mig och meddelade att jag inte skulle hinna fram i tid och att jag bokats om en annan väg. I och med detta så blev min ankomstid till Kota Kinabalu avsevärt försenad. Så istället för vägen via Hong Kong blev det nu via Bangkok och Kuala Lumpur till slutdestinationen. Thai ställde upp med en Airbus A380 vilket ju alltid är skoj även om man inte märker så mycket av hur mäktig den är när man sitter inne i kabinen. Utifrån ger den ju dock ett häftigt intryck.

Jag hann fram till båten en timma innan hon skulle gå och svidade om för passagerarövning direkt. Efter den kunde jag återse Desiree igen och sedan få lite välbehövlig sömn efter en lång resa hemifrån till Borneo och staten Sabah (Malaysia).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar