11 december 2014

Flera flytetyg florerar

En man och hans kanot

Malaysia KOTA KINABALU, SABAH, MALAYSIA
2014-12-11, kl 09:00 svensk tid


Man kan se många udda fartyg i handelsflottor världen över, vissa där designers gått bananas och andra där ekonomerna fått styra utseendet. Så här i de mer avlägsna och enklare provinserna i Sydostasien kan man lägga mer fokus på fritidsbåtarna istället och se en uppsjö olika varianter. På bilden ovan ses en man och hans båt, på den är det han som bestämmer, han som för befäl och den är honom trogen i vått som torrt. Bilden är tagen från bryggvingen när vi låg till kaj i Puerto Princesa för förra veckan.

Igår gjorde kapten Jörgen sin sista ankomst och manövrerade lugnt och säkert Aquarius till kaj i Kota Kinabalu. Överliggaren i Brunei var även den lugn och stillsam och på vägen tillbaka ordnades överraskningsfest för kaptenen. 49 år till sjöss tog sitt slut i och med att fartyget var väl förtöjt med styrbord till kaj vid "kryssningsterminalen" i KK. Vi passade även på att vinka adjö när avmönstraren och den nyblivne pensionären klev in i den väntande taxin mot flygplatsen. Jag är medveten om att han inte gillar att vara med på bild men lägger ut en i alla fall.

Tack och adjö
General Drill just avslutad, dagens scenario innehöll brand i ett hissmaskineri, rök i lobby och evakuering av fartyget. Resultatet gott och nu "firar" vi med lite bandy uppe på däck 13.

2 kommentarer:

  1. de var väl mera sjömansliv på Trans Fighter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja absolut, helt klart. Det här är sjöfart fast annorlunda ;)

      Radera