18 december 2014

Granen står så ljus och grann på stranden

Pyntat för jul i Puerto Princesa

Malaysia KOTA KINABALU, SABAH, MALAYSIA
2014-12-18, kl 09:50 svensk tid


Inga tyfoner den här veckan så vi ankom Filippinerna enligt plan i måndags eftermiddag. Förra gången vi var där var det ju mycket snack om premiären för julbelysningen i den stora granen på strandpromenaden. Någon premiär blev ju aldrig den gången men när mörkret lagt sig över Palawan så kunde vi i alla fall den här gången se granen i sin fulla prakt. Fast någon julkänsla blir det ju aldrig riktigt utan snö och någon sådan har vi inte sett till.

Välbesökt och gemytlig restaurang
Hawaii på Little Italy
i Malaysia
Förra veckan fanns möjlighet att gå iland och försöka fixa internet. Första försöket gjordes tillsammans med Desiree och vi begav oss tillsammans till det närmaste köpcentrumet för att fixa YES 4G som är den snabbaste uppkopplingen här i Malaysia. Det visade sig vara inte helt enkelt dock och eftersom vi inte hade våra pass i original med oss fick vi avslag och gick molokna därifrån. En god middag på Little Italy vägde upp den besvikelsen och vi kunde glada i hågen återvända ombord senare på eftermiddagen. Ett nytt försök till internet-jakt gjorde påföljande dag tillsammans med kapten Nilermark och med passen i baggaget. Denna gången gick det bättre även om det tog lång tid med all registrering och det faktum att butiken som sålde internetuppkopplingen inte hade någon kontakt med internet för en stund var lika delar uppseendeväckande som irriterande.

Veckorna rasslar på här ombord och det är snart dags för julfirande. Exakt hur julen kommer att firas återstår att se men på lördag är det julfest för däck och maskin så mycket är säkert.

Downtown KK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar