29 december 2014

Idolbilder på SSQ

SuperStar Aquarius till kaj i Kota Kinabalu

Filippinerna PUERTO PRINCESA CITY, PALAWAN, FILIPPINERNA
2014-12-29, kl 13:00 svensk tid


Den senaste tiden har det getts möjlighet för mig att fotografera det stolta fartyget från lite olika vinklar. Bilden ovan är SuperStar Aquarius (SSQ) sedd från en tenderbåts perspektiv och nedan kan skådas samma fartyg nattetid ur en landkrabbas prespektiv.

Det drar ihop sig till regn
Om vi börjar med tenderbåten så ska vi nästa år tendra i KK vid några tillfällen. Detta på grund av att andra större fartyg bokat kajplats innan oss och vi får således ankra på redden och ge passagerare och baggage skjuts med våra tenderbåtar. I förberedande syfte gav jag mig tillsammans med min assistent Fidel och två andra däckskillar ut för att reka lite. Det är bara ett stycke från vår ordinarie kajplats som är målet för tendringen så det passade bra att ta en utflykt för att dokumentera skicket på kajen och de övriga arrangemangen kring densamma. På vägen tillbaka fångade vi SSQ ur lite olika perspektiv. På bilden ovan kan man verkligen se hur lika systrarna Gemini (som finns i sidhuvudet till bloggen) och Aquarius är när de är avbildade i någotsånär samma vinkel.

SuperStar Aquarius "vilar" över natten i Puerto Princesa
Landgång stod på schemat senast i Puerto Princesa när jag och Desiree begav oss ut för att skåda eldflugor på Iwahig-floden. Rogivande och stämningsfullt men inte så gott om eldflugor, dock var det helt stjärnklart och fantastiskt härligt att blicka upp över himlavalvet. På vägen hemåt stannade vi i stan för att käka lite och för att ta en promenad på strandpromenaden och området kring julgranen. Mysigt att komma iland en sväng tillsammans nån gång då och då. Ett avbrott i ombordlivet.

I samband med julkort och annat tidigare i denna månad togs även en gruppbild på Safety-gänget tillsammans med Security-gänget. Resultatet av detta foto-tillfälle kan ses nedan. Här kan man bland annat skymta Security Manager Adam, till höger om mig i bild, och hans nepalesiska säkerhetsvakter.

Safety and Security section onboard SSQ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar