27 januari 2015

Ledighetens enda inlägg

80-åringen tillsammans med sin Inga
Ja så blir det förmodligen eftersom ledigheten är ovanligt kort. Hälften av den har redan passerat och på onsdag i nästa vecka flyger jag riktning i Hong Kong för att mönstra på Star Pisces.

Lite kort om vad som hänt sen sist:

◘ Avmönstring i Kota Kinabalu. Första delen i sällskap av "frysarn" Timo och 2:e fartygsingenjör George och vi inledde faktiskt med att gemensamt svinga några bägare redan på flygplatsen. Våra vägar skiljdes sedan åt eftersom de båda andra herrarna skulle till Bangkok och jag ända hem till Sverige via Kuala Lumpur och Amsterdam.

◘ Mackmyraresa till Danmark. Jag och pappa tecknade oss för ett drygt år sedan för 12 flaskor av "Sveriges första 10-åriga whisky" signerad Mackmyra. Vi valde att hämta ut denna i Danmark för att på så sätt få en liten road trip tillsammans. Förra söndagen drog vi ner genom Sverige för att färja över Öresund och vidare styra bilen mot Köpenhamn och Radisson Royal. Förstklassigt rum på 16:e våningen med härlig utsikt över den danska huvudstaden. Tidigt på måndagsmorgonen "hängde vi på låset" hos den vinhandlare där uthämtningen planenligt gick av staplen innan vi påbörjade resan hemåt samma väg som vi kom.

◘ Firande av mamma i efterskott. Middag och goda drycker på Malmön i sällskap av familj och släkt. Vid detta tillfälle smakades även ovan nämnda whisky som fick mer än godkänt!

◘ Firande av morfar i efterskott. Stort baluns på Hotell Gustaf Wasa i Borlänge där vi firade morfar Sven-Rune som förra veckan fyllde 80 år. Aktningsvärd ålder. Mycket trevligt firande. Bilderna i inlägget härrör från detta tillfälle.

Min moster Mimmi (t.v) och min systerson Milo (t.h)
På gång under resten av ledigheten:

◘ Tripp till Stockholm för att hälsa på Tilda och Erkan. På väg hemåt har jag dessutom sällskap av Jossan och Milo som ska spendera lite tid i Köping. Ska bli kul att umgås mer med den lille systersonen.

◘ Inköp och packning inför den snart stundade påmönstringen.

◘ Årlig service av bilen. Passar också på att uppdatera det digitala sjökortet...eller karta som det kallas på landbacken.

Jag återkommer med rapporter från min nya hemvist, STAR PISCES, i Hong Kong. Vi hörs då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar