04 januari 2015

Startskottet gått för 2015

Jag i förarsätet och 3:e styrman Wynlove som Co-Navigator
Foto: Calle Nilsson

Filippinerna PÅ NORDGÅENDE TILL PALAWAN
2015-01-04, kl 12:00 svensk tid


Det nya årets första trevande rader i min bloggvärld skrivs i denna stund. Ett år som tog sin början utanför Borneos kust för vår del. I Stardust lounge och nere i Crew-baren pågick förberedelserna som bäst medan jag satte mini-disken i receptionens bandspelare för att spela upp säkerhetsgenomgången i högtalarsystemet innan avgång. Vi lämnade sedan Kota Kinabalu på nyårsaftonens kväll och gick ut på internationellt vatten för att öppna portarna till Casinot. Jag passade på att avnjuta årets sista glass i Blue Lagoon innan jag gjorde bokslut för året och gick ner i hytten för kvällen. Desiree jobbade fram till strax efter 23 och gjorde mig sedan sällskap. Tillsammans skålade vi i juice medan TV:n visade direktsändningen från ovan nämnda Stardust Lounge på däck 10 där nedräkning mot det nya året var i färd att avslutas. Happy New Year!!

Nästkommande morgon vaknade vi upp till spöregn och det gav inte med sig på hela dagen så vi gick och lade oss till spöregn också. Vilken start på det nya året, är det ett bra tecken? I vilket fall som helst så lunkade verksamheten på nästan som vanligt och någon Ivanhoe kunde man inte se. Sedan den dystra starten på året så har det bara blivit bättre och bättre. Highseas-kryssen under helgen omslöts av solsken och alltmedan kapten vigde ett brudpar på pooldäck visade sig Sydostasien från sin bästa sida. Lite vind emellanåt men det kan ju vara skönt när det för övrigt är fuktigt och varmt i luften.

Mount Kinabalu, 4218 meter över havet.
I morgon ska vi genomföra en övning jag inte tidigare gjort och jag är väldigt förväntansfull inför detta. Mer än så säger jag inte och hoppas att jag väckt er nyfikenhet en smula. Jag ber helt enkelt att få återkomma med mer om detta i nästa inlägg.

Nu går den här söndagen mot sitt slut och flitens lampor släcks på Safety Office. I morgon en ny vecka i Star Cruises tjänst och ytterligare ett anlöp till Palawan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar