12 februari 2015

En bit svensk färjehistoria i hytten

Det finns en hel del lämningar från svensktiden ombord
Efter lång tystnad kommer här ett kort inlägg. Veckan tillsammans med min avlösare Yin från Kina har kommit till sin ända och jag har nu tagit över som Safety Manager på STAR PISCES officiellt.

Det är en mysig liten båt och nyttigt att se lite andra fartyg i flottan också. För att inte tala om möjligheten att träffa många nya kollegor. Det har varit intensiva dagar eftersom fartyget för inte så länge sen kom från varvsbesöket och det betyder ofta att det finns lite jobb att slutföra. Vi har också årlig inspektion från Hong Kongs tillsynsmyndighets sida, Hong Kong Marine Department allmänt kallat MARDEP.

Jag återkommer med lite bilder och mer om min nya arbetsplats så snart jag kan. Under tiden får ni skåda en del av svensk färjehistoria på bilden ovan. I min hytt, under reglaget för luftkonditioneringen, återfinns denna dekal/termometer.

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt!
  Måste säga att ända sen jag såg henne stäva förbi mitt hotellfönster på Langkawi 2005 så har jag vart sugen på att att en tur med henne.
  Är dessutom riktigt kul och intressant att följa din blogg om ditt jobb, så keep up the good work med den :-)
  Avslutar med att säga att jag håller mina tummar för massa fina bilder på fina Kalypso :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!
   Då tycker jag absolut att du ska ta en sväng med Pisces om du har vägarna för Hong Kong :) Kul att du uppskattar bloggen också och bilder kommer att dyka upp undan för undan det lovar jag.
   /Pontus

   Radera
 2. Hej igen!
  Lyckades röra till det lite, Penang var jag när jag ville minnas att jag såg Pisces. Men minnet sviktar och jag kan ha fel ;-)
  Ja nu kommer det blir väldigt spännande att följa din blogg, och lycka till med ditt nya fartyg!

  SvaraRadera