15 februari 2015

Mycket båtkörning i trafiktäta vatten

Bryggan på STAR PISCES strax innan avgång

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-02-15, kl 11:45 svensk tid


Den stora skillnaden mellan att vara Safety Manager på SuperStar Aquarius och att vara här på Star Pisces är mängden båtkörning som det innebär. Riktigt kul att få vara mer på bryggan även om det såklart också inskränker kontorstiden något. Så här i början är det såklart mycket att komma in i på båda ställena så det blir långa dagar. Trots detta så lurar såklart Hong Kong och dess puls alldeles utanför landgången. Något vi utforskade igår i och med en tur till IKEA.

Så gott som varje avgång och även ankomsterna på helgerna är det jag som har vakt. Även om rutten som sådan är densamma varje dag så är det ingen ankomst eller avgång som är den andra lik. Strömförhållanden ändras, vinden varierar, mängden trafik är också en parameter som ändras från dag till annan även om det oftast handlar om variation mellan mycket trafik och väldigt mycket trafik. Vi närmar oss också den tiden på året då dimman lägger sig tät vilken naturligtvis påverkar vår körning också.

Nästa vecka tar sin början i morgon och då står MARDEP och knackar på dörren igen. Övning med hela fartyget står på programmet och naturligtvis kommer de med sina granskande ögon noga iaktta vad vi tar oss för.

På återhörande inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar