21 februari 2015

Nu firar vi in Getens år

Lion Dance på däck 11 akter

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-02-21, kl 08:45 svensk tid


Vi den här tiden står hela Kina stilla, ja förresten stora delar av sydostasien också för den delen. Det Kinesiska nyåret är en stor högtid med långledigt för gemene man. Självklart finns det mängder med traditioner och ceremonier förknippade med detta men den vanligast förekommande är Lejondansen där personer utklädda till lejon dansar och kastar mandariner till åskådarna. Här ombord i Pisces så gick lejontåget först genom fartyget, passerade bryggan och försvann sedan vidare ut på helikopterplattan. Där slöt vi andra upp för att beskåda avslutningen och få klappa på lejonen vilket kommer att ge oss en ljus framtid och ett riktigt gott nytt kinesiskt år. Symbolen för året är Geten.

På grund av det stora fyrverkeri som anordnas i samband med Chinese New Year, och som avfyras från pråmar ute i floden, så fick vi gå en annan väg ut än den vi normalt väljer. Istället för att gå österut efter att ha lämnat Ocean Terminal och gå ut via Lei Yu Mun och Tatong Channel så snurrade vi runt och gick västvart ut förbi Central och Lamma Island. Omväxling förnöjer. Ankomsten i morse hade dock jag och den blev samma väg som vanligt. Av själva fyrverkeriet såg vi inget eftersom sikten in mot Hong Kong var begränsad.

Idag stack jag och Staff Captain Nosse ut på en fläskparad, dvs en power walk på ren svenska. Finns ett utmärkt stråk längs flodens strand bort mot gamla flygplatsen "Kai Tak" till. Ja man kommer aldrig så långt som dit men det är i alla fall åt det hållet. Den är för övrigt ombyggd till kryssningsterminal och där låg Queen Mary 2 i all sin prakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar