04 mars 2015

En tripp till "peaken"

Star Pisces akter skymtas ungefär mitt i bild

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-03-04, kl 10:40 svensk tid


Spårvagnen upp till toppen
Hong Kong in och ut varje dag för med sig en del möjligheter till landgång mellan varven. Inte minst för att pricka av sevärdheterna i området. I lördags när jag kom upp på bryggan var det vidunderlig sikt och vi beslutade oss snabbt för att vi skulle bege oss upp till Victoria Peak som är ett utflyktsmål och utsiktspunkt belägen på Hong Kong-ön med härlig utsikt över nejden. Så här års ges inte mycket tillfälle till god sikt så det hade nästan varit "tjänstefel" att inte ta tillfället i akt. Eftersom "peaken" ligger på Hong Kong-sidan så inleddes utflykten med en båttur, de legendariska Star Ferries tog mig, Staff Nosse och 3:e styrman Daniel med sällskap över till Central Pier. Därifrån tog vi buss till utgångspunkten för spårvagnen som i avsevärd lutning tuffar upp för berget till Victoria Peak.

Väl uppe på toppen så passade vi på att fotografera Star Pisces som kunde skymtas vid Ocean Terminal och så tämligen liten ut på detta avstånd. Lite mat inmundigades och en promenad runt området stod näst på tur. Fler bilder togs men eftersom plikten kallar så drog vi inte benen efter oss utan skyndade ner för branten igen men denna gången i en dubbeldäckad buss. Den tog lite längre tid men vi fick se ännu mer av Hong Kong på det viset och var ett mycket lyckat drag.

Fin utsikt över Hong Kong från Victoria Peak
På fredag är det General Drill igen och vi ska öva evakuering till landsidan samt lasta livbåt likt den övningen vi genomförde på Aquarius strax innan jag lämnade. Spännande tider framöver med andra ord. Vad som är än mer spännande är att Aquarius kommer till Hong Kong. Första gången redan i morgon men eftersom de inte kommer till samma terminal som oss och dessutom går redan 1300 (vi kommer in 1030 i morgon) så kommer jag inte kunna få tillfälle att hälsa på då. Däremot kommer hon åter på måndag, även då till Kai Tak-terminalen men eftersom vi kommer in 0800 kan jag kasta mig i en taxi och skynda dit för att hälsa på min kära Desiree.

Glöm inte bort att gilla pontos.se på Facebook också för där har det på den senaste tiden dykt upp lite kortare inlägg och bilder utöver det som hamnat här på bloggen. Om jag inte är helt ute och cyklar kan man se den sidan även om man inte är medlem på Facebook, via länken: facebook.com/pontos.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar