09 mars 2015

Ett besök på Aquarius

SuperStar Aquarius till kaj i Hong Kong. Fotograferat när vi passerade i morse.

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-03-09, kl 11:00 svensk tidUppskattat återseende
Idag fick jag äntligen möjlighet att ta mig bort till Kai Tak Cruise Terminal där min före detta arbetsplats SuperStar Aquarius låg förtöjd. Sist de var inne passade det inte nått vidare med vår tidtabell och heller inte nästkommande anlöp. Så som tur var fungerade det att stuva om lite i den ordinarie planeringen för att möjliggöra ett besök och framför allt för att kunna träffa Desiree som ju fortfarande jobbar kvar där. Det var dock bäst att snabba på för de hade inte lång liggetid den här gången heller.

Efter en spännande taxifärd med en chaufför som inte hade en aning om var vi skulle så kom jag fram till terminalen och kunde kliva ombord SSQ. Den första som tog emot mig på landgången på däck 7 var Adam Crona, Security Manager. Därefter kom Desiree springandes och det blev ett härligt återseende. Nästa gång vi ses blir i Manila efter att jag mönstrat av. Vi kommer då att gemensamt ansöka om turist-visum för henne och spenderar sedan semestern ihop i Sverige. När jag mönstrar på Pisces igen i början på juni så återvänder hon hem till Filippinerna.

Självklart tittade vi förbi Safety Office och Bryggan på SSQ innan jag åkte tillbaka till Ocean Terminal och min nuvarande arbetsplats, Star Pisces.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar