15 mars 2015

Lägenheten ombord

Hytt 6309 är Safety Managerns address ombord

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-03-15, kl 10:50 svensk tid


Jag har ju bott och arbetat ombord i Star Pisces nu i över en månad och tänkte att det kanske är dags att presentera boendemiljön för er. "Lägenheten" är belägen på däck 6 med fönster ut mot båtdäck. Utsikten varierar såklart till viss del med vem som råkar stå utanför men till de fasta inventarierna jag kan blicka ut över, om jag lättar på gardinen, hör styrbords rescue-båt. Insynsskyddet är begränsat men å andra sidan är jag sällan i hytten under dygnets ljusa timmar så att kunna släppa in dagsljuset är inget jag saknar utan låter med fördel gardinerna vara fördragna mest hela tiden.

Blogghörnan
Hytten har allt man behöver. Ett badrum med dusch i sann färjestil erbjuder goda möjligheter till tvagning och daglig hygien och en hyfsat bred och skön binge inbjuder till en skön nattsömn. TV finns, om än av äldre och tjockare modell, och ett skrivbord där jag kan sitta i lugn och ro för att skalda blogginlägg emellanåt. Vad mer kan man begära?!

TV:n och "hallen"
Tiden går fruktansvärt fort på den här traden och dagarna bara seglar förbi i svindlande hastighet. Ett riktigt kul jobb med goda arbetskamrater bidrar naturligtvis till att det är med lätta steg man studsar ur sängen på morgonen och beger sig upp till däck 11 där Safety-kontoret ligger. En presentation av det kommer kanske i senare inlägg. Den som spar han har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar