19 april 2015

Ett kort stopp på Filippinerna

En härlig solnedgång kunde skådas från sky-baren på Bayleaf hotell
Jomenvisst, efter avmönstring flög jag direkt till Manila där jag sammanstrålade med Desiree som anslöt från Davao. En före detta receptionist på SuperStar Gemini tillika en god vän till Des är numera Duty Manager på ett hotell i Manila. Så hon hade fixat en bra rabatt åt oss och tog mycket väl hand om oss under vår vistelse på 88 Courtyard Hotel som låg väldigt bra till i och med sin närhet till Mall of Asia. Inte speciellt stort hotell men nytt och fräscht och väldigt trevligt. Kan definitivt rekommenderas om ni har vägarna förbi Filippinernas huvudstad och inte har bestämt er var ni ska bo än.

Star Cruise-träff i City of Dreams
Vi hann se oss omkring i Manila med omnejd samt sammanstråla med ett helt gäng Star Cruise-folk som vi jobbat med men den primära anledningen till vistelsen var besöket på Norska Ambassaden för att lämna in alla dokument för ansökan om Schengen-visum för Desiree. Hon kommer nämligen till Sverige nästa vecka och då kommer vi fortsätta vår semester tillsammans men på svensk mark. Det ska bli mycket spännande och något jag ser fram emot väldigt mycket. Får se vad hon tycker om att byta 35-gradig fuktig värme i ett somrigt Filippinerna mot en blott 10-gradig frisk vårvärme i Sverige. Visumet har beviljats så nu återstår bara för henne att flyga hit och den biten kommer Qatar Airways att ombesörja.

Jag tillbringar denna vecka nere i min forna studentstad, Kalmar, där Basic Safety Training och Advanced Fire Fighting ska förnyas. En vecka i rökdykningens och vändande av livflottens tecken.

På återskrivande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar