07 april 2015

Trångt vid kajen och spår av Östersjön i Blue Lagoon

En sommardag på Ålands Hav ser det ut som

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-04-07, kl 15:45 svensk tid


Ovan ses en målning som fortfarande hänger kvar ombord sen tiden i svenska och finska farvatten under svensk flagg och i Viking Lines färger. Återfinns i Blue Lagoon på däck 7.

Oceania Cruises M/S Nautica
Ocean Terminal ligger väldigt bra till mitt i smeten och är såklart attraktivt för andra kryssninsfartyg än Star Cruises också. Därför kan det uppstå viss trängsel emellanåt som hamnen försöker lösa med mer eller mindre kreativa rokader. Dock är detta något som mest drabbar vår syster SuperStar Virgo som allt som oftast får gå ut till Junk Bay och ankra under dagarna för att lämna plats åt oss vid terminalen. En annan lösning är att klämma ihop två mindre fartyg (i vår size) på samma sida. Bilden till vänster vittnar om detta när vi och Nautica låg på södra sidan ihop och ett annat fartyg ockuperade norra sidan.

Avmönstringen hägrar vid horisonten men först skall ISM-audit avklaras och DNV kommer ombord i morgon bitti för att utföra denna. Två dagar inspektion och sedan på fredag kommer min avlösare Yin och jag lämnar Star Pisces för semester. Återkomsten till Hong Kong är beräknad till 5 juni när jag mönstrar på för ännu ett pass på Star Cruises flaggskepp!

På återskrivande från Sverige! Tack och adjö för ett tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar