21 maj 2015

Desiree fortsätter utforska Sverige

Härlig utsikt från Sjöfartshotellet på Katarinavägen
Desiree på slottet
Jodå vår gemensamma semester fortsätter och vi ser till att se så mycket vi kan tillsammans. Några nätter i Stockholm var självskrivna så snart det stod klart att hon skulle kunna komma hit. Sjöfartshotellet som är lite av ett självklart val i och med de rabatter man får som sjöman hyste oss 3 nätter medan vi såg oss omkring i huvudstaden. Skansen, Vasamuseet, 7:ans spårvagn, Hop-on hop-off i bussform, goda middagar, Gamla stan, kungliga slottet, Storkyrkan och Stadshuset är bara några av ställena vi stannade till lite extra vid.

Den före detta Ålandsfärjan och numera K-märkta fartyget BIRGER JARL seglar för närvarande inte längre utan används som vandrarhem/hostel vid Skeppsbron och vi passade på att gå ombord för att titta hur det såg ut. Charmig inredning och gemytlig atmosfär måste jag säga. För övrigt nåddes jag av nyheten idag att samme BIRGER JARL måste förhala till ny kajplats akter om BIRKA i juni och lämnar därmed sin legendariska kajplats. Positivt dock att man beslutat att köra kortare kryssningar i Stockholms skärgård under sommaren.

Gripsholms Slott
På vägen till Stockholm stannade vi i Mariefred och besökte Gripsholms slott och på vägen hem från storstan fortsatte vi på den inslagna rojalistiska vägen. Drottningholm såg vi nämligen mer av då. Två fina slott och som jag stolt kunde visa upp för Des. Faktum är att vi idag på väg hem från Västerås avverkade ännu ett slott och den här gången Strömsholms Slott som ju ligger lite närmare hemåt. En fantastisk vårkväll och underbart ljus för fotografering bjöds det på.

Vår ledighet börjar dock närma sig sitt slut tyvärr och jobbet rycker allt närmare. 4 juni vinkar jag av Desiree på Arlanda när hon flyger hem till Filippinerna igen och dagen efter sticker jag med plåtkråka till Hong Kong för ett nytt pass på STAR PISCES.

Strömsholms Slott - 21 maj 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar