09 maj 2015

En kort resumé

QR169 landade på bana 19R och taxade sedan mot F-piren

Det brukar inte vara tätt mellan inläggen under semestern men så här glest brukar det i och för sig kanske inte vara. Den stora anledningen till det är såklart att Desiree nu är här på besök och vi har fullt upp att upptäcka Sverige tillsammans. Till en början har det varit Köping med närområde men nu stundar några dagar i den svenska huvudstaden. En kort resumé av vad som hänt sen sist kommer här.

Welcome to Sweden
Kursveckan i Kalmar avslutades med ett rökdykpass innan hemresa mot Köping igen. Skönt att ha förnyat dessa för framtiden nödvändiga kurser. Nästföljande morgon begav jag mig till Arlanda i arla morgonstund för att ta emot min kära som med Qatars kärra från Doha skulle anlända 06:55. Väl på plats dokumenterade jag landingen och skyndade sen till terminalen för att med flaggor och hejarop välkomna henne till Sverige för första gången. Innan vi åkte hem till Köping passerade vi Kungsträdgården och beskådade de vackra blommande körsbärsträden.

Sen tog vi igen oss hemma lite och träffade familj och vänner innan det var dags att åter bege sig mot Stockholm på Valborgsmässoafton. Detta för att vara med på den överraskningsfest som min syster anordnade för sin man på en restaurang på Brunnsgatan. Mycket trevligt och uppskattat. En natt på Sjöfartshotellet blev det innan kosan vändes hemåt Köping igen med passage av Solna för att fira nästa systers sambo som också fyllt 30. Då fick vi även chansen att få till den första familjebilden, med oss alla samlade, någonsin.

Makarna Sjöberg - 150502
Förra lördagen stod bröllop i kalendern. Inte vårt då utan min kompis Eriks och hans Anna. Jag hade fått förtroendet att ta några bilder under ringväxlingen och efter klartecken från prästen fick jag smyga runt i kulisserna under hela vigselakten och fotograferade så mycket jag kunde. Kameran följde sen med på efterföljande fest i Tängsta och resulterade i ett stort antal bilder att kunna lämna över till brudparet som ett minne av deras dag.

Bulldeg bulldeg hela dan
Under den gångna veckan har det varit lite shopping, tvätt i tvättstugan, sjösättning av båten och annat smått och gott som vi ägnat oss åt. Desiree har bland annat bakat bullar för första gången i sitt liv. Detta under ledning av min kära mor och resultatet var överväldigande delikat!

På återskrivande! Lev och må!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar