30 maj 2015

Ringmärkning på Ålands hav

M/S BIRKA STOCKHOLM på väg in till Stadsgården
Nej det handlar inte om fågelskådning alls den här gången. Istället är det här inlägget som beskriver hur det gick till när jag friade till min älskade Desiree.

Ringar utväxlades på bryggan
Den 25:e varje månad är det inte bara löning utan också vår "Monthsary" eller månadsdag kanske vi skulle kalla det på svenska. Vi träffades och blev tillsammans den 25 november 2013 och nu i maj är det ett och ett halvt år sedan alltså. Vi tyckte det var en bra idé att spendera den dagen till havs och kryssning med Birka Cruises M/S BIRKA bokades för ett tag sedan. Kul också för Desiree att få vara passagerare för en gångs skull och uppleva ett kryssningsfartyg ur den synvinkeln. När vi satte oss i bussen från Köping till Stadsgården så var det så hon trodde att det skulle bli, ett firande av vår Monthsary. Jag hade dock ytterligare några ess i rockärmen.

Frieriet skedde på finskt vatten
Den utsideshytt hon trodde vi skulle bo i visade sig i själva verket vara en svit med två rum plus ett badrum. Jag hade i lönndom bokat en av sviterna utan att tala om det för henne. Det var en lysande start på kryssningen att tillsammans sitta i hytten, smuttandes på champagne, och titta ut när Stockholms vackra skärgård passerade förbi i vacker kvällssol.

Nästa överraskning blev när vi följande morgon (25 maj) blev upphämtade av fartygets befälhavare nere i receptionen och tillsammans begav oss upp till Kommandobryggan för en privat visning. Vi hade lagom lämnat Mariehamn och Marhällan akter om oss vid det laget och med Befälhavare, Överstyrman och utkik som vittnen föll jag ner på knä, i position N59-57.9 E019-43.1, och frågade Desiree om hon ville spendera resten av sitt liv tillsammans med mig...och hon sa JA!

Bryggturen slutade i förlovning
Det blev en annorlunda och fantastisk kryssning som kröntes av en förlovning. Vi kunde sen glada och trötta kliva av BIRKA på eftermiddagen och ta bussen hem till Köping igen.

Detta blir ledighetens sista inlägg och på återskrivande från Hong Kong när jag är åter ombord i STAR PISCES.

4 kommentarer:

 1. Stort Grattis till Er båda. Brgds. / M/V TransPaper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar och bockar TransPaper! Hälsa till Fyrgård och PJ så gott!

   Radera
 2. Gratulerar. Följer din blogg med stort intresse./TF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tackar så hjärtligt! Kul att du gillar bloggen TF

   Radera