12 juni 2015

Filippinernas Självständighetsdag

Stora delar av däcksgänget på STAR PISCES
Foto: Filip Nilsson, Deck Cadet

Hong Kong OCEAN TERMINAL, NORTH SIDE, HONG KONG
2015-06-12, kl 11:15 svensk tid


Tillbaka på jobbet, tillbaka i rutinerna ombord. Lika skönt som det är att mönstra av och åka på ledighet, lika trevligt är det att återkomma ombord. Var sak har sin tid brukar man säga och efter att haft en fantastiskt härlig ledighet så kan man känna visst behag i att komma tillbaka och få jobba igen. Tillbaka i lite fasta rutiner och sysselsättning.

Star Pisces är sig lik men vädret i Hong Kong är bättre än sist och definitivt bättre än ledighetens blöta och kalla väder. Hong Kong har sommar och bjuder på 32-gradig värme mest hela tiden vilket självklart blir en chock till en början men det går helt klart att vänja sig vid. Något som också blir lite chockartat är när man ska försöka spänna på sig uniformen igen och knäppa uniformskavajen kring semesterfylld buk. Ännu en god anledning att ha en bra balans mellan ledighet och arbete.

Idag firar vi Filippinernas Självständighetsdag, den 117:e i ordningen, och detta inleddes med att jag spelade deras nationalsång på kontoret i morse. Till sekreterarnas förtjusning. Däcksgänget hade beställt tröjor och poserade på bild tillsammans med oss på bryggan efter 10-kaffet och till kvällen vankas buffet och festligheter nere i Crew Baren efter vakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar