11 juli 2015

Ännu en vecka i Hong Kong

SUPERSTAR VIRGO och STAR PISCES på var sida om Ocean Terminal

Hong Kong OCEAN TERMINAL, SOUTH SIDE, HONG KONG
2015-07-11, kl 12:55 svensk tid


Show med Lejonkungen-tema
En händelserik vecka börjar nå sitt slut. Den har präglats till stor del av Desirees besök och jag såg till att kunna ha onsdagen fri för att vi skulle kunna åka till Hong Kong Disneyland tillsammans. Jag hade inga större förväntningar på stället men blev riktigt positivt överraskad. Välordnat, välgjort och fullspäckat med aktiviteter, restauranger och souvenirer. Skönt att för några timmar koppla bort jobb och båt för att umgås med Desiree. Vi såg till att vara där mer eller mindre när de öppnade men redan då var det mycket folk på plats och med tanke på att det var mitt i veckan vågar jag inte ens tänka på hur det skulle varit om vi kommit under helgen. Bland annat kunde vi se en riktigt bra show med dans och sång på temat "Lejonkungen". En heldag på Disneyland rekommenderas för såväl ung som gammal.

Vi tog också en kortare shore leave för att åka över till Central-sidan och åka pariserhjul. En kort färjetur med Star Ferries över och sedan en fin utsikt från Hong Kong Observatory Wheel som de kallar det. Under den tiden hann vi också se SUPERSTAR VIRGO avgå mot Halong Bay vilket dokumenterades i och med bilden nedan.
SUPERSTAR VIRGO på utgående
I torsdags skulle det varit General Drill men den annalkande tyfonen LINFA såg till att de planerna grusades något. Vid lunchtid stod det klart att Hong Kong skulle hissa varningssignal nummer 8 för tyfon och det betyder att vi måste lämna kaj och bege oss ut. Så istället för General Drill klockan 14:30 blev det avgång då istället och vi tuffade ut för att rida ut tyfonen till sjöss. Enligt våra prognoser skulle det trots allt inte innebära så mycket vind och sjö vilket det heller inte visade sig göra. Vi gick ett stycke sydvart för att få lite avstånd till tyfonen eller resterna av den som passerade Hong Kong under den natten. På förmiddagen igår kunde vi sen ta lots och återvända tillbaka till Ocean Terminal. Tur det eftersom Desirees plan gick igår kväll och vi slapp således ombokning.

Direkt efter ankomst hölls en oannonserad General Drill istället och det var en god erfarenhet att se hur besättningen reagerade på detta. Positiva intryck från denna överraskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar