30 augusti 2015

Firar 3 år i Star Cruises

SuperStar Gemini till kaj i Langawi
Idag är det exakt 3 år sedan jag satte mig på ett plan som skulle ta mig till Helsingfors för vidare transport till Langkawi via Singapore. Jag skulle mönstra på SuperStar Gemini för första gången och därmed mitt första uppdrag i Star Cruises. Gemini var ju precis i startgroparna och månaden efter att jag kom anslöt det fler och fler nya besättningsmedlemmar och innan första törnen var över hade vi tagit damen ner till Sembawang Shipyard i Singapore för att påbörja renoveringsarbetet. Sedan dess har jag under dessa 3 år hunnit tjänstgöra ombord i SuperStar Aquarius och Star Pisces. Nu är det dock dags för nytt uppdrag i bolaget på lite samma tema som det första men tvärtom. Istället för att vara med när en upplagd båt tas i drift ska jag istället se två helt nya fartyg växa fram.

GENTING WORLD
Bildkälla: DNV-GL Cruise Update, March 2015
Strax efter att jag kom hem ringde telefonen och jag fick frågan om jag skulle vara intresserad av att ansluta Star Cruises team nere i Papenburg som Nautical Superintendent (Nautisk Inspektör). Efter att ha funderat lite och rätat ut en del praktiska frågor var svaret självfallet ja och från 1 oktober kommer jag att vara bosatt i Tyskland. En omställning såklart att gå från jobb ombord med 1:1-system till att gå iland och jobba måndag till fredag 8-17 med fem veckors semester. Landbaseringen är dock temporär och sträcker sig över de 2 år det tar att bygga Star Cruises båda nya kryssningsjättar. Därefter ser jag mig återvända till ombordtjänst igen.

http://www.meyerwerft.de
Den första av dessa giganter på 150 000 bruttoton, GENTING WORLD, beräknas levereras nästa höst och hennes syster året efter. Det ska bli otroligt spännande att på nära håll få följa dessa byggen och jag ser fram emot denna spännande utmaning på tysk mark.

Relaterad info: Inlägget jag skrev innan jag åkte till Langkawi finns att läsa här genom att klicka på följande länk Ett nytt blad i Sjöfartsboken

6 kommentarer:

 1. Grattis till nya jobbet! Hoppas få följa det med på nära håll i bloggen:-)

  SvaraRadera
 2. Grattis ! Spännande !
  Jag jobbade på Kockums 1990-95 så jag hoppas få se någon stor skrovsektion lyftas på plats ;-)
  Lars på Inspecta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack. Ja jag hoppas kunna bjuda på en hel del bilder även i fortsättningen.

   Radera
 3. Grattis, har följt din blogg från Shanghai, hoppas du fortsätter även från Tyskland!.
  Mvh, Kristian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Shanghai är trevligt, vi gick där med Gemini ett tag. Ja min förhoppning är att kunna leverera regelbundna inlägg från Tyskland också.

   Radera