08 augusti 2015

Sjömansskrönor från Käringön

Dahlbergs sjöbod och brygga i solnedgång
Ledigheten hann inte mer än börja innan de första festligheterna tog fart. Min forna avlösare, Erik, bjöd in ett helt gäng Star Cruise-kompisar till sitt sommarställe på Käringön på Sveriges västkust. Så ett helt gäng glada sjömän, alla med ett förflutet på just SUPERSTAR AQUARIUS, strålade samman under onsdagseftermiddagen på Orusts utkanter för att tillsammans transporteras ut till denna pittoreska holme i Bohusläns yttre skär.

Måseskärs fyr(ar) gammal och ny
Första kvällen fylldes av sång och musik från begåvade kollegor på såväl gitarr som piano. Klassiker från Taubes låtskatter varvades med rock från Förenta staterna och Winnerbäck från Östergötland. God mat och svalkande drycker satte sin prägel på inledningen till denna oerhört trevliga träff. Kul att återse så många bekanta och få möjlighet att träffas utanför båten dessutom.

Följande morgon väckte vi tuppen och begav oss sedan ut på "Island Hopping Bohus Style". Den ena skepparen på STAR PISCES har också hus på ön och anslöt med sin Nimbus för att vi skulle kunna åka ut alla samtidigt. En tur till några natursköna "laguner", sjöfartshistoria i Måseskärs fyr och Sälsafari kantade denna förmiddagstur bland karga klippor under en strålande augusti-sol.

Fint "Säl-skap" under förmiddagen
Efter en lunch hemma på Dahlbergs brygga mötte vi upp Börjesson och seglade med honom i hans 42-fotare från Mollesund upp till Käringön igen. Därefter fortsatte skrönorna och minnena från förr att florera utanför sjöboden alltmedan sällskapet sakta men säkert gjorde sig i ordning för kvällens bravader. Brakmiddag på Petersons Krog var en värdig avslutning på denna träff. En träff som kanske kan komma att bli en fin tradition. Tack Erik för ett utmärkt initiativ och för god mat samt gästvänlighet.

Härlig seglats från Mollesund till Käringön
Fortsättningen på ledigheten kommer också kantas av en del festiviteter samt senare i denna månad den årliga grabbresan mot hemligt mål. Spännande tider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar